Door de huisarts te worden doorverwezen naar een beweegcoach van AmstelveenSport is sinds begin dit jaar is dit mogelijk. “Individuele aandacht en begeleiding op maat, voor veel mensen is dit de juiste manier om in beweging te komen en te blijven”, vindt wethouder Marijn van Ballegooijen.

Zo ontstond Bewegen Op Recept (BOR). Voor  mensen die wel willen bewegen, maar niet weten hoe te beginnen, terwijl er ook zijn die wegens klachten (die te maken hebben met leefstijl) gebaat zijn bij afvallen of sporten.

Uitkomst

“Een uitkomst”, noem Van Ballegooijen het BOR, een programma dat uitgaat uit van de gedachte: voorkomen is beter dan genezen. Door preventief te werk te gaan kunnen gezondheidsklachten Volgens BOT toekomstige bezoeken aan de huisarts worden voorkomen en vermeden. De BOR Coach kijkt naar behoefte van de deelnemer en wat de mogelijkheden zijn, zowel fysiek als financieel. Ook lijkt hij naar  waar de deelnemer blij van wordt. Daarna volgt een passende activiteit in het huidige aanbod.

190 deelnemers 

Op dit moment zijn er zo’n 190 deelnemers aan Bewegen Op Recept. “Een middel om een heel ander doel te bereiken”, zegt BOR Coach van AmstelveenSport Sabine Meeuwis.  Volgens haar is een van de resultaten dat men door bewegen meer energie heeft om met de (klein)kinderen iets te ondernemen. “Of zorgen dat men zo lang mogelijk zelfstandig
kan blijven wonen op een veilige manier. Het sociale aspect en anderen ontmoeten is ook van grote waarde. Een sterk en fit lijf verbetert de kwaliteit van leven.”
Geïnteresseerden in Bewegen Op Recept kunnen zich melden bij hun huisarts of
kunnen zelf contact opnemen via AmstelveenSport voor een gratis consult met de
BOR Coach. Meer informatie is te vinden op de website van AmstelveenSport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.