Als er toch woningen komen aan de Maccabiadelaan, moeten die niet alleen maar naar Oekraïense vluchtelingen gaan, maar ook naar Amstelveense woningzoekenden, die dikwijls al heen lang op een wachtlijst staan. Die mening heeft Burgerbelangen Amstelveen (bbA). Raadslid Jacqueline Solleveld stelt in schriftelijke vragen aan B en W een eerlijke verdeling voor.

Zij herinnert aan de Woonzorgvisie en het Regioplan Amstelland, waarin een van het begin af aan een eerlijk verdeelsleutel voor de toewijzing van de woon / zorg woningen door B en W wordt gevraagd. Dat met dan aan de Maccabiadelaan dan ook gebeuren met de daar geplande zorgwoningen, stelt Solleveld voor.

Langer thuis

Dat het college de woningen aan de Maccabiadelaan de eerste vijf jaar beschikbaar wil stellen aan Oekraïense vluchtelingen vindt bbA op zich een goede optie, maar de fractie is van mening dat de vraag naar passende woningen van Amstelveense woningzoekenden met een zorg- en  ondersteuningsvraag even groot is. “Mensen wonen steeds langer thuis. Dat leidt tot een toename van zorg- en ondersteuningsbehoeften in de thuissituatie”, zegt Solleveld. Volgens haar moet het aanbod van ondersteuning en zorg voldoende te worden gericht op kwetsbare mensen die zo langer de regie over eigen leven houden.

Eerlijk delen

Met de intentieovereenkomst tussen de gemeente en Eigen Haard wordt Amstelveen 41 zelfstandige woon / zorg appartementen met een gemeenschappelijke (zorg)ruimte rijker, zegt het raadslid. Het complex aan de Maccabiadelaan en zal naar verwachting al medio volgen jaar gereed zijn. bbA zegt verheugd te zijn over deze ontwikkeling omdat het nog een aantal jaar zal duren (waarschijnlijk langer dan vijf jaar) voordat de eerste geplande woon/zorg woningen op de locaties Galjoen, Alleman en Duizendblad gerealiseerd gaan worden. Maar bbA wil vanaf de eerste toewijzing aan de Maccabiadelaan een verdeelsleutel voor de twee doelgroepen (vluchtelingen en mensen met een zorg- en ondersteuningsvraag) te hanteren, zoals het college ook voor de te realiseren woningen aan de Kalkbranderij een eerlijke verdeelsleutel heeft gehanteerd voor vluchtelingen en Amstelveense jongeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.