Op zaterdagavond (23 maart) werd de serie workshops ‘Hip hop culture’ voor jongeren bij SAKB KunstLokaal afgesloten. Belangstellenden – onder wie burgemeester Tjapko Poppens – konden komen kijken wat de jongeren gemaakt en geleerd hadden.In het SAKB KunstLokaal waren rond acht uur ‘s avonds jongeren nog druk in de weer met spuitbussen, sjablonen en graffitistiften om hun eigen Stencil art of Graffiti te maken. Ze hadden niet door dat de burgemeester inmiddels aangekomen was.

Kijkje

Hij nam bij iedereen een kijkje. ‘Wanneer komt de burgemeester nou?’, vroeg Erik. Hij was er met zijn oudere zusje Kira. Toen hij hoorde dat de burgemeester er al was, bleek hij verrast dat die gewone man was. Erik wil later zelf ook burgemeester worden.

Tjapko Poppens werd aan het werk gezet. Hij mocht zijn eigen stukje kunst maken. Hij koos voor het sjabloon met de tekst ‘Don’t believe the hype’. Wat onwennig greep hij naar de spuitbussen, terwijl Erik toekeek. En zomaar ineens vroeg de burgemeester aan hem om te helpen, wat Erik graag deed. ‘Zijn eerste stap in de richting van het burgemeesterschap’ , constateert de SAKB.

Ouderen

In het OdinLokaal heette voorzitter Hans Jansen van SAKB KunstLokaal de gasten hartelijk welkom. Hij vertelde dat dit de vierde keer was dat de reeks workshops gegeven werd. In het wooncentrum voor senioren De Kastanjeflat hebben ouderen ook kennis kunnen maken van Hip hop cultuur en ze waren zo enthousiast dat ze er meer van willen. De burgemeester overhandigde daarom aan Suzanne, die hier namens De Kastanjeflat was, ‘zijn’ kunstwerk.

Het publiek kreeg ook een demonstratie breakdance te zien. Vrijwel alle kinderen deden mee. Sommigen waren er al heel goed in, anderen werden geholpen door de leraar.

Zie voor meer info: www.sakb.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.