Wegens zijn jarenlange inzet voor de – zeker van oorsprong – Bovenkerkse voetbalvereniging RODA’23 kreeg vrijdag (13 augustus) José Cubo een lintje uit handen van burgemeester Tjapko Poppens. Hij werd tot lid in de Orde van Oranje Nassau benoemd en zou die Koninklijke Onderscheiding eigenlijk al op 26 april bij de traditionele lintjesregen krijgen.

Omdat hij toen corona had, ging dat niet door. Burgemeester Poppens heeft Cubo wel per telefoon verteld dat hij benoemd was tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bestuurslid

De uitreiking dus vrijdag alsnog, in het clubhuis van de vereniging, waarvan hij onder neer ruim dertig jaar penningmeester was. De feestelijke bijeenkomst, in aanwezigheid van familie, (bestuurs)leden van de club en vrienden werd ook bezocht door sportwethouder Rob Ellermeijer.

José Cubo diende de vereniging als vrijwilliger en bestuurslid. Dankzij Cubo heeft de club de financiën goed op orde. Hij zorgde onder meer via evenementen, toernooien en sponsoring voor extra inkomsten, waardoor de club grote investeringen kon doen, zoals in nieuwe kleedkamers en Led verlichting voor het hele sportpark. Daarnaast is hij sociaal oog en oor van de club, contactpersoon voor de onderhoudsploeg, aanspreekpunt voor de kantine en een trouwe supporter. Cubo nam zelfs een sabbatical om meer te kunnen doen voor de club.

Hunger project
Naast zijn activiteiten voor RODA’23 ondersteunt Cubo een aantal goede doelen. In 2006 was hij initiatiefnemer van The Hunger Project Nederland, een organisatie voor hongerbestrijding in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Tot 2019 organiseerde hij de jaarlijkse Run for the Hunger Project.
In januari van dit jaar organiseerde de club een feestweek voor Cubo ter gelegenheid van zijn dertigjarige penningmeesterschap. “Altijd bescheiden maar een onmisbare pijler voor de club,” zei Poppens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.