In het regionale Alzheimer Café op donderdag 22 augustus (19.30 – 21 uur) praat gespreksleider Jos Heeremans met mantelzorger Stephan Danser. Hij is één van de 300.000 mantelzorgers in Nederland die dag en nacht verantwoordelijk zijn voor de zorg voor hun thuiswonende partner met dementie.  Het café wordt gehouden in Wijkcentrum Middenhof aan de Dr. Willem Dreesweg 155.

De onderwerpen die aan de orde komen zullen voor veel mantelzorgers heel herkenbaar zijn. Zoals: Wanneer realiseer men zich dat het veranderende gedrag van een partner veroorzaakt wordt door dementie, welke stappen men dan moet zetten en hoe beïnvloedt een partner met dementie het leven, de relatie en sociale contacten en bezigheden van de mantelzorger?

Full time

Ongewild wordt men vaak voltijd mantelzorger in plaats van een gelijkwaardige partner en de vraag is hoe en door wie men zich laat je je ondersteunen om te zorgen dat men dat volhoudt. En erkent de omgeving van de mantelzorger wel de zwaarte van de taak, zijn er momenten die nog wel grote waarde hebben, en welke zijn dat? Tijdens de avond krijgt men praktische informatie aangereikt en antwoord op vragen. En er is ook voldoende tijd en ruimte om ervaringen uit te wisselen met lotgenoten.

Wereld Alzheimer Dag

Ter gelegenheid van de Wereld Alzheimer Dag op zondag 15 september is er voor de regio Amstelland ’s middags een bijeenkomst bij  Atletiekvereniging Startbaan aan de Startbaan 1a. Alzheimer Nederland vestig dan van 14.00 tot 16.00 uur aandacht op alle vormen van dementie. Het thema  is ‘Samen in beweging’. Bewegen geeft plezier, minder stress en is gezond voor het brein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.