De gemeente zoekt startende ondernemers, die korter dan drie jaar bij de Kamer van Koophandel staan ingeschreven, voor het zogeheten ZAAI-programma. Dat start in januari met een nieuwe ronde, waarbij de starters kennis opdoen en hun netwerk (o.a. met andere ondernemers) vergroten. Op dinsdag 29 november (19.30 uur) is er een informatieavond in P60 aan het Stadsplein.

Het traject duurt zes maanden en bestaat uit masterclasses van ervaren trainers (zelfstandige ondernemers), bedrijfsbezoeken, ‘intervisiebijeenkomsten’ met mededeelnemers en netwerkbijeenkomsten met het lokale MKB.

Economie

Wethouder Adam Elzakalai van Economische Zaken vindt startende ondernemers van belang voor de vitaliteit en modernisering van de Amstelveense economie en ziet er een vergroting van hun ondernemerscapaciteit in. “Met ZAAI bieden we zowel Engelstalige als Nederlandstalige startende ondernemers de kans om zich succesvol te ontwikkelen, te groeien en te oogsten.”

Samen

Al vele jaren helpt de Gemeente Amstelveen startende ondernemers met ZAAI, samen met partners Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) en Rabobank Amstel en Vecht. Deelnemers worden in staat gesteld hun bedrijf te positioneren, kansen in kaart te brengen en hun strategie te bepalen, zegt de gemeente. “Bovendien worden deelnemers actief verbonden aan het lokale MKB.” Er zijn twee groepen starters. Naast een Nederlandstalige is er ook een Engelstalige.

Tijdens de informatiemeeting is voldoende gelegenheid vragen te stellen en kan men zich direct inschrijven voor ZAAI 2023. Na afloop is er een netwerkborrel waar oud deelnemers, trainers en partners van ZAAI aanwezig zijn. Aanmelden is noodzakelijk via www.zaaiamstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.