Foto: amstelveenweb.com

Nooit eerder had hij een zo bij zijn naam passende officiële opening verricht, meldde wethouder Marijn van Ballegooijen van Zorg en Welzijn donderdagmiddag (26 juli). Hij opende de Jeu de Boule baan aan Thuishaven in Waardhuizen, door de verbinding van een groen koord met een lantarenpaal de verbreken, waardoor drie ballen op het terrein vielen. En later speelde hij Jeu de Boule.

Marijn van Ballegooijen speelt Jeu de Boule. Foto: amstelveenweb.com

De totstandkoming ervan op het 325 metende matig tot slecht door de gemeente onderhouden stuk grasland in de wijk was een gevolg van initiatieven van buurtbewoners in de wedstrijd ‘Het beste Idee’. De baan werd als een van de beste ideeën beschouwd door de gemeente. De wedstrijd kwam voort uit het project ‘Mensen maken Amstelveen’, geëntameerde door de vorige burgemeester Mirjam van ‘t Veld, waaraan na haar vertrek (al na drie jaar) door B&W snel een einde werd gemaakt.

Honden

Maar intussen kreeg men aan Thuishaven wel maximaal € 10.000 voor de ombouw van het poepveldje voor honden naar een echte Jeu de Boule baan. Er was in totaal eerst zestig mille voor goede ideeën uitgetrokken. Maar eigenlijk kwamen er uit andere buurten nauwelijks initiatieven.

Van Ballegooijen herinnerde nog aan het door Mirjam van ’t Veld bedachte project. Zij probeerde sociale samenhang in de buurten te krijgen. Daar is hij, zij het op een andere manier, ook mee bezig. Ondanks de hitte waren veel buurtbewoners naar de opening gekomen en bewoners van de huizen er tegenover (Thuishaven 14-18) hadden voor hapjes en drankjes gezorgd.

Contacten

De omwonenden zullen in gezamenlijkheid de baan gebruiken, bijhouden en onderhouden. Van Ballegooijen dankte hen voor het initiatief.  “Oog hebben voor naasten, buurtgenoten, de leefbaarheid in de wijk is belangrijk”, zei hij. “De sociale contacten worden hier beter door in de buurt. Ook is het goed om samen te bewegen. De gemeente juicht dit soort verbindende buurtinitiatieven toe, die buurtbewoners dichterbij elkaar brengen.”

Hij kreeg uit handen van Francis Burgersdijk, de in de buurt wonende gepensioneerde KNO-arts die eigenlijk met het idee kwam, evenals Frank van der Neut van de gemeente, een koffertje met Jeu de Boule ballen. In de verzengende hitte van 40 graden hield Burgersdijk, die kennelijk zichzelf graag hoort praten, een eindeloze toespraak over de voorgeschiedenis van het project, voordat Van Ballegooijen het woord kreeg, waarmee hij trouwens heel snel klaar was.

 

 

 

1 REACTIE

  1. Leek me wel leuk om eens te proberen, en ik ben al een paar maal langs geweest, maar er was niemand te bekennen 😢😢😢. Wel een leuk idee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.