De raadsleden voor GroenLinks Cheimaa Aouni en Martin Kortekaas keren na de verkiezingen van maart volgend jaar niet terug in de gemeenteraad. Dat blijkt uit de conceptkandidatenlijst voor de verkiezingen in maart volgend jaar, waarover de ledenvergadering op 20 november nog moet beslissen. Lijsttrekker is de 25-jarige fractievoorzitter Lennart de Looze, die overigens enkele maanden geleden in die functie het stokje van Kortekaas.

Op de tweede en derde plek van de lijst staan respectievelijk de huidige raadsleden Stieneke Kruijer en Ilika Polderman, gevolgd door Gert-Jan Slump, die al eens eerder raadslid was. Lijstduwer is oud-wethouder Paul Reguin (13) en op de twaalfde plaats staat voormalig fractievoorzitter Sander Mager. Op de vijfde plaats van de lijst staat Fatumo Farah. GroenLinks is op dit moment met vijf zetels de grootste oppositiepartij.

Mix

Op de lijst staat verder Simon Lutz (58), Diego (Mae) Revius (24), Tim Zandee (22), Leendert van de Merbel (54), Karel Vlieger (57) en Tessa van Wijnen (45). De laatste was al eerder raadslid. Volgens de partij biedt de lijst is ‘een mooie mix van ervaren krachten en veelbelovende talenten’.

De kandidatencommissie heeft volgens haar na intensieve gespreksronden een conceptlijst aan het bestuur voor gelegd, die nu wordt gepresenteerd. Bij het opstellen van de lijst is gezocht naar kandidaten met verschillende achtergronden en deskundigheden, zegt GroenLinks. “Daarbij is ook gekeken naar het enthousiasme om de GroenLinkse idealen Groen, Eerlijk en Inclusief te willen vertegenwoordigen in Amstelveen.”

3 COMMENTS

  1. Ik ondersteun deze constatering. Daarenboven duurt het ineens heel lang voordat een te publiceren reactie doorkomt. Kortom bepaald geen verbetering deze upgrade.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.