De in Amstelveen wonende Humberto Tan was een van de ´voorlezers´ in de lokale editie van de Nationale Voorleeslunch. Die werd vrijdag )5 oktober’ onder meer gehouden bij ouderen in zorgcentrum Nieuw Vredeveld aan de Rembrandtweg.

Voor de zesde keer organiseerde de Leescoalitie dit evenement in samenwerking met bibliotheken en verzorgingshuizen. In heel Nederland lazen bekende en onbekende Nederlanders voor aan ouderen. Speciaal voor deze editie schreef Yvonne Keuls het verhaal ‘Straatje’, waarin twee oude buurtgenoten in de wachtkamer van het ziekenhuis herinneringen ophalen uit hun jeugd.

Glimlach

Op de gezichten van veel bewoners verscheen een glimlach van herkenning toen de straatspelletjes, de schillenboer en de Berliner bollen in het verhaal voorbijkwamen, meldt de bibliotheek.

De voorleesmiddag begon met een bezoek van groep 6 van de Roelof Venemaschool. De kinderen hadden hun favoriete boek meegenomen om aan tafel bij de ouderen voor te lezen. Ze lazen onder meer voor uit ‘Otje’ van Annie M.G. Schmidt en ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’ van Roald Dahl.  Na afloop konden de bewoners genieten van een ouderwetse lunch met wentelteefjes.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.