Op dinsdag 16 oktober staat om 19.45 uur de film ‘De Inspirator’ op de agenda van Cinema Amstelveen, een komisch drama over de beslissingen in het moderne leven. Die liggen op de weegschaal van enerzijds de hang naar zingeving en geluk en anderzijds het ambitieus streven naar erkenning en materieel succes. Na afloop is er een nagesprek met Hans Breetveld (regisseur en acteur) en Sytske van der Ster (acteur).

Het verhaal gaat over verandermanagement-goeroe Gijs Schippers, die op het punt staat zijn leven een nieuwe draai te geven door zijn gezin te verlaten voor een van zijn jonge studentes. Maar dan komt plotseling de dierbare tweelingbroer van zijn vrouw traumatisch om het leven, waardoor hij zijn plan on hold zet. Terwijl hij ongeduldig wacht tot een ‘geschikt’ moment na de rouwperiode, zit zijn minnares met haar vriendje als vrijwilliger op een zomerkamp. Teruggeworpen in de natuur en met de onverwachte verantwoordelijkheid voor een groep verstandelijk beperkten, kan ook zij geen goed moment vinden om haar relatie te verbreken.

Roer om?

Gedwongen buiten hun comfort zone van het moderne snelle leven, blijkt verandering meer te zijn dan rigoureus het roer omgooien. Door de ogenschijnlijk kleine dingen in het leven worden zij geconfronteerd met wie zij nu eigenlijk echt zijn… en willen zijn.

Verder draait Maria by Callas, A Casa tutti bene en The Children Act. Voor de jeugd draait Smallfoot (NL), Superjuffie en Brandweerman Sam: Klaar voor actie!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.