Met een groot stoepkrijt kunstwerk, tijdens het Keizer Karelpark Wijkfeest op zaterdag 13 juli (van 14.00 tot 23.00 uur), levert het Cobra Museum een bijdrage daaraan. Het museum begeleidt in het ‘krijten’ de kinderen.

Burgerraadslid Simon Lutz van GroenLinks, bewoner van deze wijk, is een van de organisatoren van het feest, dat volgens hem een mooie gelegenheid biedt voor bewoners van verschillende achtergronden elkaar te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen.

Kunstwerk

Museum Cobra zegt verheugd te zijn van 14.00 tot 17.00 uur deel uit te maken van het feestprogramma. Een professionele museumdocent begeleidt de kinderen bij het maken van het grootste gezamenlijke stoepkrijtkunstwerk van Amstelveen. “Als inspiratie gebruiken we de dierlijke figuren uit de collectie van de Cobra-beweging”, zegt het museum. Volgens hem weerspiegelen ‘experiment, artistieke uitingen en samenwerking’ de kernwaarden van de internationale Cobra-beweging. “Door samen een kunstwerk te maken, laten we zien dat elk kind een kunstenaar is en vrij om zijn of haar creativiteit te uiten.” Meer informatie op museumcobra.nl .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.