Met een wedstrijd tussen het college van Burgemeester en Wethouders en het managementteam van het gemeentelijke bedrijf AmstelveenSport, waarvan uiteraard de directeur Heleen van Ketwich Verschuur deel uitmaakte, zoals burgemeester Tjapko Poppens aan de andere kant, werd zaterdag Amstelveen Beach op het Stadsplein geopend. Alle collegeleden waren er, inclusief gemeentesecretaris Bert Winthorst.

Het evenement duurt tot en met donderdag 27 juni, zit vol activiteiten, en de eerste drie dagen waren volgens het organiserende Amstelveen Sport een succes.

Horeca

Vrijdag (21 juni) is er een ‘VrijMiBeach, en de zaterdag er na worden zowel de PickleBall toernooien gehouden als het eredivisie beachvolleybaltoernooi ‘Queen & King of the Court dat ook nof zondag (23 juni) duurt. Voor maandagavond 24 juni staat het Horeca Beachvolleybaltoernooi op het programma en de Parkspelen zijn er op woensdagmiddagen en het KidsFestival op zondag (23 juni).

Beachvolleybal

Beide teams die de openingswedstrijd speelden, hadden getraind, maar na een derde set kwam AmstelveenSport als winnaar uit de bus.

Ter gelegenheid van de aftrap van het jubileumjaar 60 jaar Amstelveen, die voorafging aan de opening van AmstelveenBeach overhandigde directeur Heleen van Ketwich Verschuur, die een lange toespraak hield, aan de burgemeester een beachvolleybal met de tekst ‘60 jaar Amstelveen, gefeliciteerd’.  Zaterdag vond ook de SportExperience plaats, waarin iedereen kon deelnemen aan clinics en workshops van sportverenigingen. Aan het eind van de dag was er volop ruimte voor vrij sporten op het zand, en vele mensen sloten zich spontaan aan voor een potje beachvolleybal of pickleball.

Zondag (16 juni) werd begonnen met een yogales, georganiseerd in samenwerking met de Ambassade van India, Stichting International Day of Yoga en Stichting Bridging the Gap. Meer dan 65 deelnemers deden er aan mee. Daarna volgde op het zand een Beach Badminton toernooi, en langs de velden vond het Oranje EK Kick-off Festijn plaats. Bijna 600 kinderen deden mee aan oud-Hollandse spelletjes en verzamelden stempels op hun spaarkaart om een prijs te winnen.

Scholen

Maandag 17 juni verwelkomde AmstelveenSport de eerste leerlingen van Amstelveense scholen voor clinics op de beachcourts. Trainers van rugbyclub ARC, volleybalvereniging AMVJ-Martinus en korfbalvereniging Oranje-Nassau leerden de kinderen de basisbeginselen van hun sport, ondersteund door studenten van de opleiding Sport & Gezondheid van MBO College Amstelland. Dagelijks nemen leerlingen van zowel primair als voortgezet onderwijs deel aan de clinics. Vanavond, dinsdag 18 juni, staat het Bedrijven Beachvolleybal Toernooi op het programma. De finale daarvan vindt plaats rond 21:00 uur.

Het volledige programma en alle informatie is te zien op: amstelveenbeach.nl

Links burgemeester en directeur AmstelveenSport. Foto’s: Pim Waslander

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.