Van donderdag 27 juni af tot en met 14 juli exposeert Ans Bakker-van der Pluijm (foto) in de Nieuwe Galerie in het winkelcentrum Stadshart (winkel 109). Die galerie is opgezet door de Vereniging van Amstellandse Kunstenaars (VAK. De opening wordt donderdag 27 juni verricht door oud-wethouder voormalig van Cultuur in Amstelveen en auteur van ‘Tot eer van Vermeer’ dr. Rien Alink.

Het is een overzichtstentoonstelling in verband met de 90ste verjaardag van de kunstenares.

Kleur en vorm

De schilderijen van Bakker kenmerken zich volgens VAK door het gebruik van kleur, vormen en compositie. Samenspel daarvan is harmonie en evenwicht, zegt de kunstenaarsvereniging. ‘Als je kijkt zie je voorwerpen en objecten die niet lijken te bestaan. Elk schilderij is voor Bakker een zoektocht, zegt zij.  “Ik weet bij de start van een werk meestal wel ongeveer welke richting ik op wil, maar ik maak geen vooropgezet plan hoe ik alles op het doek zet. De spanning van mijn onzekerheid bij het schilderen kan en wil ik niet loslaten. De spanning geeft me energie.”
Ans Bakker-van der Pluijm studeerde in 1985 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Zij exposeerde in binnen- en buitenland, onder andere in
museum JAN, het Provinciehuis Noord-Holland, de Sociale Verzekeringsbank en galeries in Chicago, Milaan en Zurich. In de galerie is ook de monografie ‘Verscholen herkenbaarheid’ te koop. De galerie is open in de weekends: vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Om er bij te komen moet men entree 8 en tram 5 nemen. De locatie is te vinden op de informatieplattegronden bij de ingangen. Meer informatie https://denieuwegalerie.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.