De Amstelveense VVD zegt bij de aanbieding van de zogeheten Perspectiefnota 2025 ‘trots’ te zijn ‘op de tot nu toe gerealiseerde plannen’ uit het coalitieakkoord van vier fracties in de gemeenteraad (VVD,D66, PvdA en Goed voor Amstelveen). Ze is ‘blij dat we nog kunnen blijven investeren in onze fijne stad’.

Die investering vraagt volgens de fractie om goede afspraken en een ‘robuust financieel beleid’. Wethouder financiën Adam Elzakalai (VVD) geeft volgens de partij een doorkijkje in de gemeente komende jaren gaat doen om Amstelveen leefbaar en groen te houden.

Sluitend

In het coalitieakkoord hebben de vier partijen hun bestuurlijke koers neergelegd, zegt de VVD. Dien is her er mee eens dat uit de Perspectiefnota blijkt dat de gemeente ‘op koers’ ligt met coalitieakkoord nu het halverwege de termijn is dat de coalitie bestaat. “We geven samen met de gemeenteraad met veel inzet invulling aan onze ambities”, zegt de VVD. Veel van de plannen zij volgens de fractie al gerealiseerd of nog ‘in de maak’. De komende twee jaar ligt volgens de partij de focus op verdere uitvoering en afronding van het coalitieakkoord. Amstelveen is een financieel gezonde gemeente en wil dat graag blijven, zegt zij verder. “Amstelveen behoort nog steeds tot de gemeenten met de laagste woonlasten. We wachten niet met alles op het Rijk en nemen onze verantwoordelijkheid door de stijgende kosten voor de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning, red.) en jeugdhulp.” Met de Perspectiefnota ligt er volgens de coalitie een sluitend financieel beeld voor 2025 en 2026.

5 REACTIES

  1. Amstelveen ,één van de gemeenten met de laagste woonlasten? Voor een gewoon rijtjeshuis €525.000 40 jaar oud exclusief kk en in de vrije sector huren van €1300,— voor nauwelijks 30m2 noem ik niet laag. Ik geloof oprecht dat de heer Elzakalai ze ziet vliegen bij deze uitspraken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.