Het Amstelveense Mediafonds keert in totaal € 34.585, minder dan de helft van wat beschikbaar was, uit aan vijf journalistieke projecten tijdens de voorjaarsronde van 2024. De Mediaraad maakt uit wie wel en niet iets krijgt uit dat fonds. Van de nu gekozen projecten verwacht de raad dat die bijdragen aan de versterking van de journalistiek in Amstelveen. Over de volgende ronde houdt de Mediaraad donderdag 12 september in de bibliotheek aan het Stadsplein een ontmoetingsavond voor journalisten, media en belangstellende burgers.

Van de zes aanvragen krijgen er dus vijf een bijdrage uit het fonds. Volgens de Mediaraad behandelen de wel gehonoreerde aanvragen een verscheidenheid aan onderwerpen ‘met grote maatschappelijke impact’.

Talent

De Mediaraad gaf deze ronde extra aandacht aan de ontwikkeling van journalistiek talent. “Naast verbetering van de journalistieke kwaliteit in het algemeen, hebben we als belangrijke doelstelling om journalistiek talent in Amstelveen te stimuleren en te ontwikkelen”, zegt Mediaraad-voorzitter Meindert Schut. Hij maakt overigens nog niet bekend wie hoeveel kreeg. Dat gebeurt pas na publicatie in (lokale) media. Voor meer informatie www.mediaraadamstelveen.nl.

Nieuwe ronde

Op 9 september start een nieuwe ronde voor aanvragen bij het Amstelveens Mediafonds. Geïnteresseerden kunnen vanaf dat moment tot en met donderdag 10 oktober aanvragen indienen voor financiële steun bij journalistieke projecten. De bijeenkomst op 12 september wordt Mediacafé genoemd. Daar zijn ook maatschappelijke instellingen, die interessant kunnen zijn voor de pers, van harte welkom, meldt de Mediaraad. “De leden van de raad gaan tijdens deze avond graag in gesprek met de lokale media en (aspirant)journalisten over de lokale journalistiek en over de manier waarop we elkaar kunnen helpen om die verder te versterken”, zegt hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.