De Mediaraad Amstelveen heeft weer 70 mille te verdelen in onder media, journalisten en studenten journalistiek in de zogeheten voorjaarsronde. Het bedrag komt uit een mediafonds van de gemeente waarvoor de mediaraad adviseert. Daar is overigens EO-medewerkster Nienke Bakker bij gekomen, die in Amstelveen woont en Mark Boukes vervangt, die de gemeente verliet.

De deadline voor deze aanvraagronde ligt op 18 april 2024.

140 mille per jaar

“Tijdens de najaarsronde van vorig jaar wist een flink aantal mediaorganisaties en freelance journalisten de weg naar het Amstelveens Mediafonds te vinden,” zegt de raad. Volgens hem zaten er ‘sterke voorstellen’ tussen. De gemeente stelt dit jaar 140 duizend euro, verdeeld over twee rondes, beschikbaar voor journalistieke projecten. De Mediaraad beoordeelt de aanvragen en bepaalt welke projecten financiële ondersteuning ontvangen.

Niveau

Een aanvraag bij de mediaraad moet wel aan een aantal criteria voldoen. De voorgestelde productie moet bijvoorbeeld ‘een goed journalistiek niveau’  hebben en journalistiek onafhankelijk zijn, alsmede ‘maatschappelijk relevant’  voor de inwoners van Amstelveen. Het resultaat moet bovendien voor iedereen gratis toegankelijk zijn.  Voor vragen is de mediaraad bereikbaar via info@mediaraadamstelveen.nl.

Ruime ervaring

Opvolgster Nienke Bakker van Mark Boukes draagt de lokale journalistiek een zeer warm hart toe, zegt de mediaraad. “Ze heeft ruime journalistieke ervaring bij de Publieke Omroep. Bovendien is zij bij de EO verantwoordelijk voor de beoordeling van projectvoorstellen om fondsen toe te kennen voor goede doelen.” Bouwes heeft volgens voorzitter Meindert Schut een belangrijke bijdrage geleverd aan de journalistiek in Amstelveen.

9 REACTIES

  1. Noem eens een paar van die gesubsidieerde journalistieke producties die onafhankelijk, van een goed journalistiek niveau en maatschappelijk relevant zijn voor de inwoners van Amstelveen en die bovendien voor iedereen gratis toegankelijk zijn.

    Kennelijk heb ik iets gemist, want ik kan mij er niet één voor de geest halen. Dat is jammer, want er zijn in het vriendjespolitieke en netwerk-corrupte Amstelveen genoeg zaken die zich lenen voor een onafhankelijk, diepgravend, kritisch en betrouwbaar journalistiek onderzoek en verslag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.