Kunstwerk De Bal in Wijkpark Middenhoven is weer hersteld, nadat het rond de jaarwisseling was vernield. De vernielde onderdelen werden donderdag (13 juni) teruggeplaatst. Er is door de gemeente aangifte gedaan van de vernieling.

In overleg met kunstenaar Cindy Bakker is het kunstwerk hersteld.

Vandalisme

Een gedeelte op een externe locatie, waardoor het nodig was te wachten op warmer weer. Daarom duurde de terugplaatsing wat langer dan gepland, zegt de gemeente. “We zijn blij dat het kunstwerk hersteld kon worden”, zegt wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur). “Wij doen altijd aangifte van vandalisme. Zeker als het gaat om vernieling van openbare beeldende kunstwerken.”

 Kindvriendelijk

Het kindvriendelijke kunstwerk van kunstenaar Cindy Bakker werd op 3 november vorig jaar feestelijk onthuld. Het laat kinderen spelenderwijs in aanraking komen met kunst en werd tijdens de jaarwisseling zwaar beschadigd. In twee van de ballen was van bovenaf een gat gemaakt en er was sprake van brandschade. Naast het kunstwerk lagen de restanten van vuurwerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.