Wie denkt dat hij gewoon Casper heet, heeft het tegenwoordig mis. Tijdens het gamen heet hij ‘YoMaster’. De tienjarige kreeg woensdag van burgemeester Tjapko Poppens en kinderburgemeester Milanka een officiële oorkonde. Hij was met 8000 punten de sterkste speler in het onlinespel Hackshield.

Overigens kregen de ‘AgentJessica’ en ‘Wcmonsterdraak12’, respectievelijk op de tweede en derde plaats in het spel, die ook.

Cybercriminaliteit

Hackshield is een online game, gemaakt om kinderen bewust te maken van de gevaren van cybercriminaliteit. Als Cyber Agent leren kinderen tussen de 8 en 12 jaar hoe ze veilig kunnen internetten en waar ze op moeten letten als ze online zijn. Daarop vestigde ook de burgemeester woensdag de aandacht. Er zitten volgens hem legio risico’s  aan het digitale verkeer, onder meer kan men banksaldi kwijt raken. Hij vond dan ook voorlichting over cybercriminaliteit nodig, onder meer via de ook aanwezige politie.

Datalekken

Via de spannende HackShield game leren kinderen alles over hacken, datalekken en veilig internetten. In Amstelveen spelen meer dan 250 kinderen de online game. De drie winnaars werden door de politie thuis opgehaald en met de politieauto naar het raadhuis gebracht. Als prijs krijgen ze ook nog rondleiding op politiebureau in Uithoorn.  Kijk op HackShield Future Cyber Heroes (joinhackshield.com) om het spel zélf te spelen.

Foto: de winnaars met de burgemeester (links) en Jeroen van den Berg van de politie (rechts) en naast hem kinderburgemeester Milanka.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.