Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie en Veiligheid (foto) spreekt op woensdag 1 november in restaurant Paardenburg aan de Amstelzijde te Amstelveen op een bijeenkomst van de VVD. Dat houdt verband met de verkiezingen op 22 november voor de Tweede Kamer.

De bijeenkomst duurt van 17.30 tot 19.00 uur. Eric van den Burg spreekt om 17.40 uur, waarna een debat van ruim een uur volgt onder leiding van Roel Smit van 1Amstelveen. Hij is bekend van de politiek voor het programma ‘Beslist’.

‘Dwangwet’

De meeting wordt georganiseerd door de afdeling Ouder-Amstel / Amstelveen van de VVD. Van der Burg werd  vooral bekend door de zogeheten Spreidingswet, door sommigen als dwangwet gezien, die gemeenten wil verplichten vluchtelingen een noodopvang te bieden. Sommige gemeenten doen op dat gebied veel, waaronder Amstelveen, andere totaal niets. Maar het kabinet viel wegens de inbreng van vooral door de VVD geëntameerde verminderen van de instroom van emigranten.

Bij de meeting zijn ook raadsleden en wethouders van de VVD uit Ouder-Amstel en Amstelveen aanwezig.

3 REACTIES

  1. Ah gut, de VVD , u weet wel “die liberalen” zijn niet te beroerd om PVV-achtige praatjes rond te gaan strooien terwille van politiek gewin.
    Het wordt hoog tijd dat deze club eens afgelost wordt door andere. Het is nooit goed als 1 partij te lang aan de macht is. Dat werkt opportunisme, politieke luiheid en vriendjespolitiek in de hand. Het CDA en de PvdA kunnen daarover meepraten als wij de geschiedenisboeken raadplegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.