Dinsdag is ondertekenden de gemeenten De Ronde Venen en Stichtse Vecht een convenant met Glasdraad BV, die tot doel heeft eindelijk de buitengebieden en kleine dorpen van glasvezel te voorzien voor een beter werkend internet en ICT in het algemeen.

De zogenaamde ‘ambassadeurs’ werden daarbij uitgenodigd. In de Dorpsraad Nes aan de Amstel ontpopt onder meer Henk Jurriën zich als een verdediger van dat bedrijf. Het heeft in Amstelveen ruim 1200 gegadigden.

KPN

Het was de bedoeling, jaren geleden, dat GetNet zou zorgen voor aan sluiting op glasvezel van het zogeheten buitengebied. Inmiddels gaat de gemeente binnen de bouwde kom met KPN in zee, dat de glasvezel uitrolt, maar het buitengebied blijft ondanks toezeggingen daarvan verstoken, tot ergernis van de Dorpsraad in Nes.

Zeventien providers

Glasdraad werd zes jaar geleden eigenlijk uit nood geboren. De buitengebieden van o.a. Kaas, Oudewater en Nieuwkoop hadden met hetzelfde probleem als die van Amstelveen te maken. Inmiddels kijkt Glasdraad BV terug op 350.000 aansluitingen. Dat doet zij overigens niet zelf, maar via zeventien verschillende providers. Maar Glasdraad ziet er op toe dat en een stabiel en storingsvrij internet  en haarscherpe televisie in de buitengebieden komt en dat gemakkelijk kan worden overgestapt naar een andere provider. En  iedereen die zich inschrijft wordt aangesloten.

Intussen moeten  bewoners van buitengebieden meer voor de aanleg betalen dan men binnen de bebouwde kom gewend is, omdat de afstanden groter en daardoor het graafwerk méér is. Overigens claimt Glasdraad veel goedkoper te zijn dan de coax-kabel en, na vraagbundeling, volgend jaar werkelijk te gaan aanleggen. Er is maandag 11 september om 19.30 uur een informatieavond in het Dorpshuis (De Nesse) in Nes aan de Amstel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.