Er zij wat dagen en weken gewijd aan een karaktertrek, ziekte of specialisme (om wat wat te noemen). Op woensdag 10 oktober is dat de Dag van de Duurzaamheid. Die gaat in Amstelveen al vroeg van start, namelijk met het tiende EnergieOntbijt. Dat wordt deze keer gehouden dit keer in Atelier 2005,  aan de Farmanlaan in Amstelveen. Bij het wijkplatform van de jaren ’50 en ’60 wijk, Keizer Karelpark.

Het ontbijt duur van 08.30 tot 11.00 uur en men kanzich aanmelden bij Jacqueline Quarles van Ufford, de coördinator van het EnergieOntbijt via jacqueline@groenegroei.com.

Geïnteresseerde bewoners en ondernemers spreken met energieadviseurs over het thema: hoe zit je er duurzaam en betaalbaar warm bij? Naast uitleg over over de subsidiemogelijkheden van het Gemeentelijke Duurzaamheidsfonds vertelt Eigen Haard over het project, SaVe, het Samen Verduurzamen van verschillende flatgebouwen in Amstelveen.

Stappen

Op de Dag van de Duurzaamheid organiseert de gemeente met verschillende partners op het Stadsplein activiteiten. Er is een duurzame markt. Ook wordt er een talkshow van BV Amstelveen aan gewijd. Het EnergieOntbijt is volgens de wethouder van duurzaamheid Floor Gordon een goed voorbeeld om bewoners en adviseurs aan elkaar te verbinden. “Samen vinden zij de weg om stappen te maken naar een duurzamere woning.”

Samen Verduurzamen

In 2017 is Eigen Haard gestart met het verduurzamen van flatgebouwen in Amstelveen (Project Samen Verduurzamen). De corporatie gaat starten met het goed isoleren van  woningen en ook de ventilatie verbeteren. Verder kijkt zij naar manieren om duurzaam stroom en warmte op te wekken via zonnepanelen en collectoren.

Eigen Haard gaat met bewoners in gesprek om aan te geven wat er kan gebeuren in de woning en hoe zij kunnen bijdragen aan een beter milieu. In veel gevallen moet het grootste deel van de huurders instemmen voordat er grote veranderingen aan de woning mogen worden uitgevoerd. In november is onder andere de Fideliolaan (320-438) aan de beurt. Inge Fraij van het team Samen Verduurzamen vertelt tijdens het EnergieOntbijt  meer over de voordelen voor bewoners en de aanpak van het project.

Het volledige programma van de Dag van de Duurzaamheid syaay op: www.dagvandeduurzaamheid.nl/activiteiten. Zoek op ‘Amstelveen’.

 

 

1 REACTIE

  1. Eigen haard komt nu met allemaal mooie verhalen over duurzaamheid, terwijl er in haar eigen bestand nog huizen zitten met enkel glas, flatgebouwen waar de verwarming niet te regelen is, waardoor de temperatuur oploopt tot > 24 , niet geïsoleerde verwarmingsbuizen enz. Ga dat eerst eens goed regelen en kom dan terug!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.