Voornamelijk bedrijven, vooral op het gebied van horeca, en gemeentelijke instellingen laten zaterdag 3 juni vierentwintig uur lang zien wat er in Amstelveen allemaal te koop is. Dat is volgende versie van het sinds enkele jaren bestaande ‘Amstelveen in 24 hrs’, want het moet natuurlijk op z’n Engels in een internationale stad.

Eigen worden er geen activiteiten aan toegevoegd, maar is het een staalkaart van wat er toch al is.

Programma

Van een natuurwandeling in het Amsterdamse Bos (door de gemeente gedreven rond 6 uur in de ochtend) tot klimmen op de toestellen die er het hele jaar staan. En men kan worden rondgeleid door de Naeckte Brouwers in de voormalige Annakerk. Dat gebeurt dan alleen in de avond en nacht. “Beleef en ontdek Amstelveen als nooit tevoren”, roept de gemeente het publiek toe. Het complete programma staat op de website visitamstelveen.nl/24hrs.

Website

Wethouder Adam Elzakalai (van Economische Zaken en Stadspromotie) spreekt over ‘een mooi evenement met een zeer gevarieerd programma’.  Dat richt zich op bezoekers eb Amstelveners. Want de inwoners zelf weten vaak niet wat er in hun stad allemaal te beleven valt, meent de wethouder. “Ik raad inwoners en bezoekers aan regelmatig op de website visitamstelveen.nl/uitagenda te kijken,” zegt hij. Er is ook een flyer uitgebracht waarin alle adressen staan, die men tijdens de 24 uur in Am stelveen kan aandoen. Daaruit blijkt dat alle door de gemeente gesubsidieerde culturele en sportieve instellingen, alsmede horecazaken, meedoen. “Begin de dag met een frisse ochtendduik”, stelt de gemeente voor. Dat kan natuurlijk in zwembad De Meerkamp aan de Van der Hooplaan. En de natuur is ’s morgens het mooist, vindt zij verder, voor een wandeling in het Amsterdamse Bos of de Heemparken.

Cultuur

Wat de cultuur betreft zijn natuurlijk de lokale musea van de partij, maar ook kan met de Urbanustoren in Bovenkerk beklimmen en doet de kringloopwinkel De Boem mee. En de horecaondernemers van onder meer Day Foodbar, Wijngaard de Amsteltuin,  Chinees Restaurant Yu Woah aab Kostverlorenhof en Ron Gastrobar aan de Amstelzijde er wel boord in. Er zijn onder de 46 adressen die men op 3 juni kan bezoeken verder lasergames op diverse adressen, de Vereniging Historisch Amstelveen (VHA) gooit haar pand aan Orion, zoals altijd op zaterdag, open en  men kan ook naar de Geitenboerderij. Burgemeester en wethouders komen ook naar enkele adressen. De meeste zijn gratis te bezoeken, zegt de gemeente. Maar dat geldt niet voor o.a. het zwembad, de musea, de horecazaken en de historische tram, om er maar enkele te noemen.

4 REACTIES

  1. Beste meneer Elzakalai,
    Natuurlijk weten de meesten mensen niet wat hier allemaal is, want een groot deel zijn expats die ook nooit een binding met de gemeente zullen krijgen en het ook geen bal interesseert. Daarnaast hebben we hier veel Amstelveners die een gewoon salaris hebben die uw partij en natuurlijk D66 in de loop der jaren liever wegpesten, nog meer dan elders.

  2. Amstelveen is een geweldige gemeente: voor expats en miljonairs. Maar als je een normale hardwerkende Nederlander bent, werkloos of arbeidsongeschikt bent, of op zoek bent naar een sociale huurwoning dan zoek je het maar lekker zelf uit.

    • Nou de gemeente is heus dan niet te beroerd om te bemiddelen naar een woning in Zeeuws Vlaanderen of Friesland .😂 Dan hoeven zij tenminste niet bij te dragen aan de bijstand. Zo sociaal is men hier dan weer wel.

  3. “Want de inwoners zelf weten vaak niet wat er in hun stad allemaal te beleven valt, meent de wethouder.” Wat een pretenties van een wethouder die nota bene zelf niet eens in Amstelveen woont. Echt weer typisch VVD dit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.