Vertegenwoordigers van scholen, schoolbesturen, culturele instellingen, gemeenten en amateurverenigingen uit de regio mochten er blijkens een persbericht achteraf wel bijzijn, maar media geenszins. In de Roelof Venemaschool werd woensdag (10 mei) een intentieverklaring getekend als opmaat naar een Cultuureducatieconvenant Amstelland.

Het persbericht zegt vrijwel niets over de inhoud van de intentieverklaring, m maar wel dat de ondertekening plaatsvond tijdens een ‘feestelijke bijeenkomst’ die dan ook met een ‘borrel’ werd besloten. En ook dat op basis van de verklaring de krachten worden ‘gebundeld voor een structurele en duurzame samenwerking tussen de betrokken partners op het gebied van cultuureducatie.

Platform C

De intentieverklaring kwam op initiatief van Platform C en de landelijke organisatie Méér Muziek in de Klas tot stand. Volgens de organisatie zijn in de regio Amstelland al samenwerkingen ontstaan waarbij scholen samen met de culturele omgeving cultuureducatie in het onderwijs betrokken. Amstelland wil die cultuureducatie nu blijkbaar verder uitbreiden in het basis- en voortgezet onderwijs. Een werkgroep gaat nu het Cultuureducatieconvenant schrijven, dat overigens pas over een jaar getekend zal worden.

Blazersensemble

Suzan Lutke gaf een lezing en liet verwoorden wat het belang is van kunst en cultuur in het leven van kinderen en jongeren. Na haar lezing volgde een optreden van negen leerlingen van de Blazersklas van basisschool De Cirkel uit Amstelveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.