In het Alzheimer Café, dat donderdag 25 mei (19.30 uur) in wijkcentrum Middenhof aan de Dr. Willem Dreesweg 155 wordt gehouden, spreekt deze keer muziektherapeut Anne Wil Uhrbach over het belang van muziek voor mensen met dementie.

Gespreksleider is zoals gebruikelijk Jos Heeremans.

Lange termijn

Muziek wordt opgeslagen in het lange termijn geheugen. Daardoor blijft het bij mensen met dementie lang aanwezig in de hersenen. Door het opnieuw laten horen van de (juiste) muziek van vroeger kunnen herinneringen en gebeurtenissen weer naar boven komen. En daardoor komen emoties los en ontstaat contact.

Minder probleemgedrag

Uit onderzoek is bovendien gebleken dat muziek zorgt voor minder probleemgedrag bij verpleeghuisbewoners met dementie en leidt tot meer ontspanning en plezier. Anne Wil Uhrbach legt uit wat de positieve effecten zijn van de juiste muziek. Uiteraard is er uitgebreide mogelijkheid tot het stellen van vragen. Inloop van 19.00 uur af. Men hoeft zich niet van tevoren aan  te melden en kan gewoon binnen lopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Informatie op www.alzheimer-nederland.nl/amstelland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.