Meer dan 700 leerlingen van Amstelveense scholen doen dit jaar het praktische verkeersexamen, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN). Maandag 22 en dinsdag 23 mei staan zij ’s-ochtends klaar bij de Kruiskerk.

De scholieren gaan een route fietsen waarin ze te maken krijgen met allerlei verkeerssituaties. De theorie hebben ze al eerder tijdens de verkeerslessen op school gevolgd.

Beter

“Fantastisch dat steeds meer scholen meedoen aan het verkeersexamen”, zegt voorzitter Ben Westendorp van de lokale VVN-afdeling. “Maar het kan nog beter. We willen graag samen met de gemeente nog meer scholen stimuleren volgend jaar aan te sluiten. Het is zo belangrijk voor kinderen want vooral op de fiets zijn ze kwetsbaar in het steeds drukker wordende verkeer. De verkeersexamens helpen mee om die kwetsbaarheid te verminderen.”

Wethouder

Verkeerswethouder Herbert Raat verricht maandag 22 mei de opening van de eerste examendag. Hij vindt het belangrijk dat alle kinderen de verkeersregels kennen en leren hoe zij zich in het verkeer moeten voortbewegen en gedragen. “Niet alleen voor de kinderen zelf, maar ook voor andere verkeersdeelnemers. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk scholen meedoen met het verkeersexamen. Zo dragen we samen bij aan de verkeersveiligheid.”

Op het kaartje is de fietsroute van de leerlingen aangegeven. Tijdens de examens wordt er “gecontroleerd” door ouders van de verschillende deelnemende scholen. De leerlingen mogen natuurlijk al eerder de route oefenen, zegt Westendorp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.