Eerlijk gezegd kwam Arie Visser, zoon van columniste Geertje Visser, het beest aan het woord bij de opening van het avontuurlijke schoolplein der Karel Eijkmanschool onderwijswethouder Frank Berhout en groenwethouder Floor Gordon.

Arie had met enkele andere scholieren voor het ontwerpen van de speelplaats gezorgd en die bij de gemeente ingediend. Daar waren volgens Berkhout wel bruikbare inzichten bij.

Stenen vlakte

De gemeenteraad kwam er volgens hem ook aan te pas, omdat die het benodigde geld moest genereren. Kosten bedragen ongeveer drie ton. Maar daarvoor is het oude betegelde plein omgetoverd tot een rijker geheel, met veel groen, speeltoestellen. “Het was voorheen een stenen vlakte”, zegt Berkhout. “Die avontuurlijke speelplaats is echt veel beter.”

Blij

Met de verandering toonde vooral wethouder Gordon zich ingenomen, die ouders en kinderen toesprak. “Ik ben blij dat we hier samen mogen zijn om dit nieuwe schoolplein openen”, zei ze. Vervolgens wijdde zij uit over de groene aankleding, die water vasthoudt en duurzaam is. In dat verband zag zijn ook het hergebruik van materialen, zoals de tegels. Arie Visser betuigde tenslotte zijn dankbaarheid jegens de school en de gemeente. Samen met medeleerlingen Roan en Gioia mocht hij onder de toeziende ogen van de beide wethouders het lint doorknippen waardoor het schoolplein officieel werd geopend. Het werd meteen in gebruik genomen voor de Koningsspelen waarvoor alle kinderen en leerkrachten en sportieve jaren 80 outfits verkleed waren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.