Woensdag (5 april) begon de bouw van een schoolpand aan Landtong (wijk Groenelaan). Dat voorziet behalve in huisvesting van de basisscholen De Horizon en De Akker, respectievelijk openbaar en reformatorisch, in die van kinderopvang. Er komt een grote gymzaal in het gebouw. Het complex is volgend jaar in de zomer klaar.

De scholen hebben nu nog aparte gebouwen, waarin zij al 50 jaar zitten. Namens de gemeente sprak aan het begin van de dag onderwijswethouder Frank Berkhout de kinderen van de basisscholen toe.

Herontwikkeling

Ze hadden tijdcapsules gemaakt die aannemer Putter gaat ingraven in de nieuwe school. Samen met schooldirecteuren Marijke Stenger (De Horizon) en Tijmen Booij (De Akker) sloeg de wethouder de symbolische eerste paal. De nieuwbouw vindt plaats in het kader van de herontwikkeling van het gebied, waarin ook woningen zijn gepland. “We zijn blij om nu te beginnen met de nieuwbouw van een nieuw en zeer energiezuinig schoolgebouw”, zei Berkhout. “Een mooi en praktisch gebouw dat aansluit bij de wensen van de scholen en de kinderopvang. Met een mooi groen schoolplein.”

Duurzaam en hergebruik

Naast goede isolatie, zonnepanelen, ledverlichting en bronverwarming zet de gemeente in op hergebruik van materialen. Bijvoorbeeld traptreden uit de oude scholen en hout van het Raadhuis. Ook de bomen die gekapt moesten worden voor de bouw, komen terug als kasten in de nieuwe scholen. De Kiss and Ride zone, waar ouders hun kinderen kunnen afzetten en ophalen, wordt tijdens schooltijden gebruikt als extra schoolplein. De nieuwe gymzaal komt onder beheer van AmstelveenSport. Daarvan maakt ook Tafeltennisvereniging Amstelveen gebruik en die heeft ook haar nieuwe kantine ook in het gebouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.