Dat het voorportaal van de landelijke verkiezingen ook gezellig kan zijn, bewezen sportieve lokale politici vrijdag op het golfterrein Amsteldijk. Onder met motto ‘Raak je favoriet of niet’ had eigenaar Ger Loogman van de Loogman Group daar op een twintig meter breed bord de foto’s van vijftien lijsttrekkers van politieke partijen in de Tweede Kamer geplaatst en het aan de golfers over gelaten of zij hun favoriet of juist hun politieke tegenstander met een bal wilden raken.

Sportwethouder Rob Ellermeijer sloeg de eerste bal (foto, onder links), waarmee hij overigens geenszins het bord raakte, hetgeen volgens verzamelde raadsleden van CDA, VVD, D66 en PvdA toch een beetje van diens politieke inzicht toont. Overigens was Ellermeijer de enige met een petje op, want verschil met de raad moet er natuurlijk zijn.

Tennis

VVD-raadslid Victor Frequin, zelf een verwoed tennisser, meldde dat de sporten tennis en golf eigenlijk de enige zijn die ondanks corona min of meer door kunnen gaan, omdat lichamelijk contact er uitblijft en de 1,5 meter afstand is gegarandeerd. In zijn openingswoord zei Ellermeijer overigens dat hij eerder die week ook bij het buitenbad van de Meerkamp had gestaan, waar sinds woensdag in het verwarmde water banen door zwemmers mogen worden getrokken.

Keukentafel

Het hele verkiezingsspektakel was door Ger en zijn vrouw Tineke Loogman aan de keukentafel bedacht, vertelde hij. Dat de golfbaan, hoewel restaurant Brasserie 10 er docht dicht moest, op deze vrijdagmiddag aan golfers geen gebrek had, bleek onder meer uit de overvolle parkeerterreinen. Onder wie al golfend hun stem of tegenstem via een bal vast wilden laten blijken, waren de raadsleden Guido Dennenbroek (PvdA), de complete raadsfractie van het CDA (Sandra van Engelen en Pier Rienks), D66-er Tawros Aslanjan en de VVD’ers Kees Noomen (fractievoorzitter, kandidaat voor de Tweede Kamer en meer dan de anderen een behendig golfer) en Victor Frequin, van wie de laatste over een mooie collage sprak. Intussen blijft waar Tineke en Ger Loogman hun stem voor de Tweede Kamer op uitbrengen een geheim: Zij namen niet deel aan het politieke golfgevecht op hun eigen terrein. Vrijdag niet althans….

3 REACTIES

  1. Stootzakken,boksballen en een kop van Jut opstellen was in dit geval ook wel leuk geweest. Kon je symbolisch gezien je politieke tegenstander toch een lekkere dreun verkopen. 😂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.