Zaterdag 22 april (11.00 uur, inloop 10.30 uur) spreekt Sybren Kalkman in het Alzheimer Café. Dan wordt gehouden in Middenhof aan Dr. Willem Dreesweg 155. Het thema is dan de titel van het boek dat Kalkman schreef: ‘Voor altijd mijn liefje’.

Mooi en leerzaam, dat boek, vind de organisatie. Job van Amerongen praat met Kalkman.

Levensvreugde

Na een gelukkig huwelijk van veertig jaar kreeg diens vrouw Dini een beroerte en daaroverheen de diagnose vasculaire dementie. Sybren Kalkman nam de mantelzorg op zich, gaandeweg met steeds meer hulptroepen. Dagelijks waren er verrassingen en uitdagingen, maar Sybren en Dini bleven zoeken naar de levensvreugde. En met die  instelling bleek er veel te kunnen.

Overlijden

Sybren Kalkman beschrijft met lichtheid en humor het proces, dat na 18 jaar eindigt als Dini overlijdt. Het is een boek vol hoop: liefde overstijgt dementie, zegt Alzheimer Nederland. “Een leerzaam boek bovendien omdat Sybren in een bijlage zijn visie op de dementiezorg in de toekomst geeft.” Na de pauze in het café is er alle ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. Men hoeft zich voor het café niet aan te melden, maar kan gewoon vanaf 10.30 binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar. Na afloop krijgt men rond 12.30 uur soep en een broodje aangeboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.