Voor de Schouwburg, professionele (muziek) coaching bij P60 en het Cobra Museum (via de Cobra Academy) hoopt de gemeente van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) subsidie van € 195.000 te krijgen.

Die culturele instellingen in Amstelveen geven volgend jaar een extra impuls aan de jongerencultuur in de gemeente, zegt de lokale overheid.

Jongeren

Nog dit jaar ontvangen zij subsidie voor projecten die de cultuurdeelname van jongeren stimuleren. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) beoogt hiermee cultuurdeelname onder jongeren na de coronaperiode te verbeteren.

Het geven van een impuls aan de jongerencultuur past binnen de gemeentelijke cultuuragenda ‘De Stad als Podium’. De gemeente zegt het belangrijk te vinden dat jongeren de kans krijgen hun creatieve talent te ontdekken en zich te ontplooien en ontwikkelen. “Jongeren hebben in de coronaperiode veel moeten missen, ook op cultureel”, zegt cultuurwethouder Herbert Raat. Hij is ervan overtuigd dat deelnemen aan cultuur positieve effecten op het welzijn van jongeren heeft en bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling. “Het is dan ook belangrijk dat onze lokale culturele instellingen jongeren betrekken bij het ontwikkelen van voor hen interessante culturele programma’s en projecten,” vindt Raat.

Culturele instellingen

Half november kwam het bericht van het ministerie van OCW dat er nog rijksgeld beschikbaar is voor jongerenparticipatie te besteden in 2022. Wegens de zeer korte termijn heeft de gemeente een uitvraag gedaan bij met name grotere culturele instellingen om te polsen welke plannen zij hebben (voor de korte termijn) om jongeren te bereiken. Er kwamen diverse initiatieven binnen voor een subsidiebedrag van bijna €195.000. Er is subsidie toegekend voor activiteiten zoals een actieve rol in het museum via de Cobra Academy, het krijgen van coaching door een (muziek)professional bij P60 en het meedenken over de programmering bij Schouwburg Amstelveen.  In 2023 en 2024 komt er opnieuw rijksgeld beschikbaar om een impuls te geven aan de jongerencultuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.