Op dinsdag 27 september start bij Mantelzorg & Meer een gratis driedelige gespreksgroep over ‘Verlies in verleden, heden en toekomst’. Die wordt behalve op die datum ook gehouden op de dinsdagen 4 en 11 oktober, tijdens kantooruren op het kantoor van de organisatie aan Bouwerij 4d. De gespreksgroepen worden gehouden van 10.30 tot 12.30 uur.

In deze gespreksgroep bespreken deelnemers wat een mantelzorger meemaakt, heeft meegemaakt of nog denkt me te maken aan verlies bij een naaste voor wie men zorgt.

Corona

De aanleiding voor deze nieuwe gespreksgroep is de afgelopen Coronaperiode, maar de vragen kunnen breder zijn dan wat men toen misschien heeft meegemaakt. De gespreksgroep is voor mantelzorgers die wonen in de gemeente Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn of in Ouderkerk aan de Amstel. Het begrip ‘Verlies’ kan men breed zien, zegt M&M. Het gaat dus niet alleen om het verlies van leven, maar ook dat van geheugen of lichaamsfuncties bij een naaste, of het verlies aan bewegingsvrijheid bij de mantelzorger zelf. Tijdens de drie bijeenkomsten komen de volgende vragen aan bod: Wat hebben deelnemers meegemaakt, maken zij nog me of vrezen zij wat nog komt; hoe hebben zij verlies beleefd of beleven zij dat nu en wat was of is moeilijk en put men kracht uit?

In deze gespreksgroep deelt men volgens de organisatie ervaringen met lotgenoten en vindt men erkenning en herkenning. Men krijgt ook handvatten om er me om te gaan, meldt M&M. Aanmelden en meer informatie op de site van Mantelzorg & Meer of neem contact via 020-5127250, info@mantelzorgenmeer.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.