Omdat de gemeente er alles aan doet om in 2040 volkomen gasloos te zijn en alleen verduurzaamde huizen in de stad te hebben, houdt zij op donderdag 6 oktober (19.00 uur) in De Bolder (Groenhof 140) een gratis workshop voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Om die op weg te helpen bij het verduurzamen van hun pand, zegt zij.

Om een lagere energierekening te krijgen zijn er duurzame maatregelen nodig en dat is voor een VvE een ingewikkeld traject dat vaak jaren kan duren, weet de gemeente. De workshop is volgens haar erop gericht vooral praktische tips en ervaringen te delen.

Nadruk

Tijdens de workshop ‘Verduurzamen VvE’s in de praktijk’ delen drie VvE’s uit Amstelveen op interactieve wijze hun kennis. Ook vertellen ze over de ervaringen met isolatie, goed instellen van de radiatoren en het plaatsen van zonnepanelen. De nadruk ligt vooral op het proces en de besluiten die voor VvE’s vaak ingewikkeld zijn. Aanmelden: servicepuntenergieadvies@amstelveen.nl

Naast de workshop biedt de gemeente het Servicepunt Energieadvies, dat advies geeft over het verduurzamen van gebouwen en VvE’s begeleidt bij het nemen van maatregelen om energie te besparen of duurzame energie op te wekken.

Meer informatie via de volgende link: https://www.amstelveen.nl/duurzaamheid/product/duurzame-subsidies-en-acties_servicepunt-energieadvies-voor-collectieven-en-organisaties

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.