Op donderdag 5 januari (19.00 uur) wordt het Literair Café 102 van boekhandel Venstra aan het Stadsplein gehouden in samenwerking met het Cobra Museum, waar de tentoonstelling Kosmogonie plaats vindt. Deelnemers kunnen dus eerst die expositie bezoeken en daarna de om het Literair Café de spoken word artiest Rachel Rumai Diaz (foto), die wordt geïnterviewd over haar werk en ervaringen in de Bibliotheek.

Rachel Rumai Diaz is schrijver, dichter en performance artist.

 Bewustzijn

Zowel op het podium als achter de schermen zet zij zich in om bewustzijn te creëren en meer ruimte te maken voor ongehoorde stemmen, melden de organisatoren. “Mede door haar Afro-Latijns Amerikaanse en Caribische achtergrond heeft ze interesse in projecten rondom onder meer transculturele kunst.” Zij heeft ook een bijdrage geleverd aan het boek Afrolit, een verzameling teksten rond zwarte letteren, dat ook tijdens die avond verkrijgbaar is. In 2020 is zij uitgeroepen door NRC Handelsblad tot een van de 101 nieuwe talenten op cultureel gebied uit Nederland en Nederlandstalig België.

Kosmogonie

Voor het eerst is de Zinsou collectie uit Benin in Nederland te zien in de tentoonstelling Kosmogonie in het Cobta Museum. Met een selectie van ruim 130 kunstwerken (sculpturen, foto’s, schilderijen en installaties) is de eerste etage van het museum gevuld met zinnenprikkelende kunst van 37 kunstenaars van verschillende generaties uit het Afrikaanse continent en Frankrijk. Het Cobra Museum verwelkomt en wil zo bewustzijn creëren voor het bestaan van een volgens het museum bruisende hedendaagse kunstscene, die vaak nog minder bekend is.

Het programma

Het programma begint dus om 19.00 uur; er is dan tot 19:50 uur gelegenheid de tentoonstelling te bezoeken in het Cobra Museum. Daarna treedt Rachel Rumai Diaz op in het Cobra Museum en van 20.10 uur af in de Bibliotheek. Om

20:45 uur is afsluiting van de avond. Locaties dus Het Cobra Museum, De Bibliotheek en Boekhandel Venstra. Prijs: 15 euro inclusief museumbezoek

Kaarten zijn online verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek: https://amstelland.op-shop.nl/8852/literair-café-102-kosmogonie-met-rachel-rumai-diaz/05-01-2023

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.