Opnieuw zonder er enig medium bij uit te nodigen, overigens een gewoonte in politiek Amstelveen, heeft de lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA) nu gepraat met voorzitter Erik Stegerink van BoerBurgerBeweging (BBB) in dorpshuis De Nesse. AVA wil, hoewel dat niet op het bordje van de gemeenteraad ligt, opkomen voor de belangen van de AOW’ers. De partij zegt parlementariërs te zoeken die er voor pleiten de koppeling tussen AOW en minimumloon niet los te laten.

Naast lokale spelen nu eenmaal ook nationale belangen, zegt AVA in een persbericht. Kandidaat-raadslid Ruscha de Jong-de Roos van AVA overhandigde de BBB-voorzitter een schriftelijke oproep aan zijn partij te pleiten voor het niet loslaten van die koppeling, een pleidooi dat overigens door de meerderheid van het parlement wordt ondersteund.

Vervolg

Maar zeker is de afloop nog niet en dat zou echt grote gevolgen kunnen hebben voor de koopkracht van onze ouderen, zegt AVA. “Het gesprek met BBB krijgt zeker vervolg.” Daarmee bindt de lokale partij zich toch aan een landelijke, lijkt het. AVA ontkent dat. “AVA blijft onafhankelijk maar zou door een samenwerking o.a. de belangen voor ons buitengebied beter kunnen behartigen.”

Foto Vlnr: Ronald Bouwman (AVA), Michel Becker (fractievoorzitter AVA), Erik Stegink (BBB) en Ruscha de Jong- de Roos (AVA senioren belang)

1 COMMENT

  1. Wanneer gaan we Michel Becker net zoals Caroline van der Plas waarnemen bij de meest domme quizzen bij AAN en RTVA. Onze Michel Becker krijgt Boer Koekoek pretenties. Wat een giller. 😂 Zet hem op Michel! Nu nog een carnavalslied, wat toch niet zo moeilijk moet zijn als (voormalig?)voorzitter van de plaatselijke carnavalsvereniging. Helaas heb je je daartoe niet beperkt. 😂😂🥳🥳

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.