De Oudejaarsloten zijn niet aan te slepen bij Cigo De Posthoorn van retailer Hans Poll aan de Van der Hooplaan. Het topdrukte in de winkel. De klanten hopen allemaal kans te maken op de hoofdprijs van 30 miljoen euro of één van de andere honderden geldprijzen.

De Oudejaarstrekking is de grootste trekking van de Staatsloterij in het jaar en inmiddels uitgegroeid tot een vast onderdeel van de Oud- en Nieuwviering van veel Nederlanders.

Vuurwerk

Er wordt zelfs meer geld aan Oudejaarsloten uitgeven dan aan oliebollen en vuurwerk bij elkaar. Tijdens de Oudejaarstrekking vallen elk jaar niet alleen honderden andere geldprijzen – van 10 euro tot 100.000 euro – maar geeft de Staatsloterij ook 200 elektrische MINI’s weg.

Gretig aftrek

Gretig aftrek ook in de winkel van Hans Poll. “We kijken allemaal weer uit naar de Oudejaarstrekking. Net als in voorgaande jaren besluiten inwoners van Amstelveen het erop te wagen en een Oudejaarslot te kopen”, vertelt hij. “Het is heel bijzonder als uitgerekend in jouw winkel een winnend lot wordt verkocht en dat is al een paar keer gebeurd.”

Recordverkoop 

De verkoop van Oudejaarsloten zit in heel Nederland in de lift. In 2021 – de grootste Oudejaarstrekking ooit – zijn in totaal 7,1 miljoen loten verkocht: 3,4 miljoen hele loten en 3,7 miljoen halve loten. 2021 was een absoluut topjaar. Zo zijn tijdens de piekdrukte vorig jaar per minuut maar liefst ruim 2.206 transacties gedaan. Tijdens deze Oudejaarstrekking was eindcijfer 9 hét geluksgetal voor een winnaar uit Utrecht die er met de hoofdprijs van 30 miljoen vandoor ging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.