Twaalfhonderd mantelzorgers krijgen de komende weken een bloem van de gemeente. Zij wil hen namelijk bedanken voor hun inzet, vooral tijdens de coronacrisis. Het gaat overigens alleen om degenen die bij Mantelzorg & Meer staan ingeschreven. Medewerkers van die organisatie brengen de bloemen bij mantelzorgers thuis.

“Dit levert blije en ook emotionele reacties op”, schijnt de gemeente nu al te weten. Wethouder Marijn van Ballegooijen reikte een bloem uit aan de heer Sinke die voor zijn moeder zorgt. “Met deze bloemen laten we ook weten dat ze op onze steun kunnen rekenen”, zegt hij. “Tijdens het uitreiken komen we bij mensen thuis en vragen we hoe het met hen gaat. Als mensen dat willen maakt Mantelzorg & Meer meteen een vervolgafspraak om te kijken waar zij verder kunnen ondersteunen.”

Eenzaamheid

Doordat reguliere zorg de afgelopen maanden gesloten was, kwam alle zorg – en daarmee een zware last – op de schouders van mantelzorgers terecht. Ook is er volgens de gemeente bij ouderen en hulpbehoevenden veel eenzaamheid. ‘Dagopvang en hobbyclubs zijn nog gesloten en er komen weinig mensen op bezoek uit angst voor besmetting. De mantelzorger is soms de enige die zij regelmatig zien en dat legt extra druk.’

  Cursussen

Mantelzorgers zijn vaak dag en nacht bezig om voor een dierbare met een beperking of chronische ziekte te zorgen, beseft de gemeente, die zegt via Mantelzorg & Meer biedt ondersteuning te bieden in de vorm van ‘begeleiding, cursussen en gesprekken met specialisten’. Wie daar buiten het zorg verlenen en dikwijls een baan nog tijd voor heeft, kan naar www.mantelzorgenmeer.nl gaan.

1 REACTIE

  1. “Medewerkers van die organisatie brengen de bloemen bij mantelzorgers thuis.”
    Aangezien ik niet altijd thuisben trof ik een bloem aan die op de grond viel toen ik mijn deur opende.

    Sja. Leuk hoor die bloem. Maar een verkapte bezuinigingsoperatie.

    Voorheen gaf de gemeente een cadeaubon ter waardering van mantelzorgers. Dit is stukken goedkoper, je hoort mij niet klagen erover maar om zo met persberichten uit te pakken hoe goed men vanuit de politiek bezig is.

    Dit keer zat er een klein kaartje bij geen brief geen nadere informatie. Kortom in hoeverre is dat persoonlijk? Men moet maar net thuis zijn geweest en niet toevallig bij degene zijn voor wie men zorgt….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.