Er zijn volgens projectontwikkelaar Ten Brinke al meer dan veertig potentiële kopers voor de 28 te bouwen appartementen op de plek van dansschool Mittelmeijer aan de Acacialaan. Zij hebben volgens hem interesse voor en van de woningen uitgesproken.

Maar vier reacties kwamen er bij de gemeente binnen over de bouw van de appartementen (waarvan er 26 tussen de € 310.00 er € 363.000 gaan kosten en twee duurder zijn). De gemeente zegt dat zij worden ontwikkeld in de middeldure en dure sector. In de middeldure klasse krijgt met één in de dure twee slaapkamers.

Groenraad

De ideeën van de Groenraad hebben goeddeels voor aanpassing van de startnotitie geleid. Er kwamen verder reacties van Waternet, een omwonende uit de Fluweelboomlaan en een wijkbewoner. Daarnaast kwamen er zegen reacties bij gemeente binnen van mensen die interesse hadden in een woning.

Het is goed mogelijk, schrijft de gemeente, dat in het ontwerp vleermuiskasten opgehangen gaan worden op het eigen terrein. ‘Bij de uitwerking zal de combinatie met neststenen voor vogels (6) en insecten (8) worden meegenomen.’ De Groenraad maakte zich voornamelijk zorgen over de gevolgen voor de bouw door klimaatverandering.

Regenwater

De ontwikkelaar gaat bijvoorbeeld infiltratie van het regenwater in de bodem toepassen middels infiltratiekratten en open bestrating ter plaatse van het parkeerterrein.

Ook wordt in de startnotitie de voorwaarde gesteld de erfafscheiding te voorzien van hagen. En de ontwikkelaar gaat het idee is de lage dichte struiken rondom te snoeien en daar bloeiers en veldbloemen voor terug te plaatsen die gunstig zijn voor bijen en insecten. Adviezen op dit punt gaat de ontwikkelaar nog inwinnen.

1 REACTIE

  1. Sorry hoor, maar hoeveel mensen staan er alleen al op de wachtlijst voor een soc. woning in onze gemeente? Ik dacht een veelvoud van 40? Ook voor een echt betaalbare woning voor allerlei beroepsgroepen die net even iets meer verdienen dan die soc grens, maar te weinig voor de hier gangbare huren en hypotheken. Daar hoor je de VVD en D66 totaal niet over. Enkel begint Raat te piepen over een verhoging van een belasting van misschien een paar tientjes per maand voor huizenbezitters. Het is wel duidelijk dat deze man enkel de belangen van zijn achterban behartigt en niet van alle Amstelveners, hetgeen hij als wethouder wel zou moeten doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.