De gemeente neemt het advies van de plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VNN) over om de Van Spaenstraat verkeersveiliger te maken. Verkeersdrempels moeten het daar te hard rijdende autoverkeer in de woonwijk afremmen.

Bewoners van de Van Spaenstraat maakten melding van een verkeersonveilige situatie bij hen in de straat door hardrijders.

Tellingen

De gemeente heeft daarop tellingen uitgevoerd in de wijk waaruit blijkt dat er inderdaad te hard wordt gereden. De gemeente en de Amstelveense afdeling van Veilig Verkeer Nederland hebben een schouw gehouden in de straat. De lokale VVN schreef een advies dat de gemeente, waar mogelijk, overneemt. “Het is belangrijk dat de lokale VVN, met Ben Westendorp als voorzitter, samen met ons optrekt om Amstelveen verkeersveiliger te maken”, zegt Herbert Raat (verkeer). “Daarbij is het ook belangrijk dat inwoners ons wijzen op onveilige verkeerssituaties.”

Adviezen

Op twee plekken in de Van Spaenstraat gaat de gemeente een drempel aanleggen. Dit heeft een snelheidsremmend effect. VVN heeft verder geadviseerd hogere beplanting aan te brengen in de groenperken. Dit advies wordt niet opgevolgd, omdat dit het zicht van automobilisten belemmert waardoor onverwachts onveilige situaties kunnen ontstaan. Het advies om een groenperk te vergroten om een vernauwing in de straat te creëren, is niet mogelijk omdat dit de locatie is voor het plaatsen van vuilcontainers en het jaarlijkse straatfeest. Verder gaf VVN de overweging aan de mogelijkheden te onderzoeken om bestemmingsverkeer voor een autoverhuurbedrijf niet meer door de Van Spaenstraat te laten rijden. In het verkeersbesluit kan echter geen specifieke bestemming worden uitgezonderd, daarnaast is dit lastig te handhaven.

Werkwijze

Doel is de drempels in het eerste kwartaal van 2023 aan te leggen. In de loop van volgend jaar vindt een evaluatie plaats.

Foto (vlnr) wethouder Raat en bewoner Bas Witkamp

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.