“Ik heb de indruk dat het geluid beter wordt ontvangen als ik naar rechts draai”, zei burgemeester Tjapko Poppens aan het begin van zijn speech tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Die werd maandag gehouden in het raadhuis. Hij liet erop volgen dat hij daar niets politieks me bedoelde. Ook zei hij niet dat de coalitie door de VVD wordt aangevoerd.

 Het geluid was, zoals gebruikelijk in Nederland, weer uitermate slecht, viel geregeld weg en de burgemeester moest zich op den duur men een handmicrofoon tevredenstellen en niet, zoals oorspronkelijk gepland, met een aan zijn colbert bevestigd exemplaar.

Verstand

Dat het met de geluidsversterking in dit door het woord geregeerde land doorgaans fout gaat, vertelde wijlen toneelspeler Bob Verstraete al, die langdurig de regisseur van TOBO was en sinds hij hoofd van de gemeentelijke afdeling cultuur was aan het Smedemanplein woonde. Ach, behoorlijk geluid wordt doorgaans overgelaten aan obers en ambtenaren, die er geen verstand van hebben. Zoals ook tijdens de receptie bleek, toen de soundcheck in feite plaats vond tijdens de uitvoering.

Oekraïne

Burgemeester Poppens sprak onder meer zijn grote waardering uit voor de wijze waarop de Amstelveense gemeenschap de Oekraïense vluchtelingen, ook via gastgezinnen, heeft opgevangen. Hulde bracht hij ook aan de hulpverleners van onder meer politie, handhaving en brandweer tijdens de oudejaarsnacht. Er waren wel uitdagingen op de gemeente afgekomen, zei hij verder. Die resulteerden in een noodfonds voor zowel corona- als oorlogsslachtoffers (onder meer door de energiekosten en de inflatie). Ook benadrukte hij het internationale karakter van Amstelveen, de stad die 12.000 bedrijven herbergt, goed voor 55.000 arbeidsplaatsen.

Intussen is er nog steeds woningnood. In de regio moet daarom meer gebouwd worden, was zijn antwoord daarop. “Het blijft lastig voor iedereen betaalbare woonruimte te vinden”, zei hij. Maar toch ziet hij een Amstelveen dat de toekomst met vertrouwen tegemoet gaat. De receptie werd overigens druk bezocht, al moest de burgemeester onder meer wethouder Berkhout verontschuldigen wegens diens zorgverlof. Wethouder Floor Gordon was afwezig wegens vakantie.

4 REACTIES

  1. Het geluid komt niet van rechts maar het gemeentebestuur luistert alleen naar geluid dat van rechts komt. Geluid van links wordt genegeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.