Woningeigenaren die gaan verbouwen kunnen gratis advies van de gemeente krijgen over hun beslissingen, mits zij hun pand ‘duurzaam’ verbouwen. Want wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid acht een extra check mogelijk op het gebied van energieverbruik. Duurzame verbouwingsplannen zijn volgens haar niet alleen goed voor meer comfort maar ook voor het klimaat.

Adviseurs van het bedrijf Energieloket Amstelveen, dat trouwens vele vestigingen heeft in de regio, kijken me naar de plannen die de architect, aannemer of installateur heeft opgesteld. En vooral naar mogelijkheden de bouwplannen te ‘verbeteren’ op het gebied van verminderen van energieverbruik van de woning, voorbereiding op een aardgasvrije toekomst en gebruik van ‘biobased, milieuvriendelijke materialen’.

Kennis

Volgens de gemeente is ook een gevolg van de verbetering dan een comfortabele leefomgeving in winter en zomer ontstaat. De adviseurs hebben volgens haar veel theoretische kennis over energiezuinig bouwen, maar kijken vooral samen met de woningeigenaren ‘naar wat dit praktisch voor de woning kan betekenen.’ Meer informatie over dit gratis advies is te vinden op https://regionaalenergieloket.nl/amstelveen

Zelf aan de slag

Als inwoners zoeken naar generiek energieadvies, energielabel of vragen hebben over ‘eenvoudige’ maatregelen zoals (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, hybride warmtepomp dan kunnen ze contact opnemen met de klantenservice of kennisbank van het Energieloket Amstelveen, zegt de gemeente.

De vraag naar energiebesparing is volgens haar ‘momenteel overweldigend’. “Het Energieloket ontvangt veel aanvragen en doet z’n best om iedereen van dienst te zijn”, zegt zij. Als inwoners vragen, klachten of complimenten hebben over de dienstverlening van het Energieloket kunnen zij dat laten weten via energietransitie@amstelveen.nl.

2 REACTIES

  1. Ik denk dat het meer zoden aan de dijk zet, dat onze Floor 2 of 3 mensen aan het werk zet bij mensen die zelf het niet meer kunnen en mensen die het niet kunnen betalen. ( bijvoorbeeld radiatorfolie [ voor de profs zo gepiept])

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.