Het duurt allemaal veel te lang, voordat die tijdelijke Tiny Houses op het gemeentelijke terrein Kalkbranderij- Bovenkerkerhoek komen. Dat was wethouder Herbert Raat woensdag volledig met Actief voor Amstelveen (AVA) eens.

Het volgende college van B&W gaat daar rap me aan de slag en komt nog dit jaar met een voorstel, beloofde hij.

Moties

Het voorstel tot bouw van de tijdelijke kleine woningen kwam destijds ook van de lokale partij AVA. De moties daartoe werden door de gemeenteraad aangenomen. Maar raadslid Gonnie van Rietschoten verbaasde zich erover dat particuliere grondeigenaren nu wel binnen twee maanden tijdelijke huisvesting in Kronenburg aan Oekraïners bieden, maar dat van de Tiny Houses op grond die eigendom is van de gemeente nog niets is gehoord, zo bleek uit haar mondelinge vragen. “U hebt gelijk”, zei Raat. Die overigens een slag om de arm hield of hij de volgende wethouder voor wonen werd. In elk geval gaan B&W er me aan de slag, beloofde hij.

Van Rietschoten: “Eerder vroeg ik wat snel was. Toen schatte het college drie jaar in plaats van zes. Beide noem ik echt niet snel. En particuliere grondeigenaren kunnen kennelijk in maanden doen waar de gemeente jaren voor nodig heeft, wegens de procedure.”

1 COMMENT

  1. Heel leuk die Tiny houses, maar je lost hier toch niets structureels mee op, hoogstens voor ouderen die vlakbij hun kinderen willen wonen. ( als zij er plaats voor hebben en dan denk ik meer aan het buitengebied.)
    Wanneer komt AVA nu eens met een echt plan voor bijvoorbeeld meer ouderenhuisvesting en soc woningbouw, waarmee je echt iets aan de tekorten doet. En ja dat houdt keuzes in! Minder stadsvilla’s en eisen stellen aan projectontwikkelaars, maar dan blijft het oorverdovend stil bij AVA. Ze kunnen tenminste op dit vlak nog samenwerken met andere partijen.
    Als ik het fout heb, kom er maar in!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.