Het duurt allemaal veel te lang, voordat die tijdelijke Tiny Houses op het gemeentelijke terrein Kalkbranderij- Bovenkerkerhoek komen. Dat was wethouder Herbert Raat woensdag volledig met Actief voor Amstelveen (AVA) eens.

Het volgende college van B&W gaat daar rap me aan de slag en komt nog dit jaar met een voorstel, beloofde hij.

Moties

Het voorstel tot bouw van de tijdelijke kleine woningen kwam destijds ook van de lokale partij AVA. De moties daartoe werden door de gemeenteraad aangenomen. Maar raadslid Gonnie van Rietschoten verbaasde zich erover dat particuliere grondeigenaren nu wel binnen twee maanden tijdelijke huisvesting in Kronenburg aan Oekraïners bieden, maar dat van de Tiny Houses op grond die eigendom is van de gemeente nog niets is gehoord, zo bleek uit haar mondelinge vragen. “U hebt gelijk”, zei Raat. Die overigens een slag om de arm hield of hij de volgende wethouder voor wonen werd. In elk geval gaan B&W er me aan de slag, beloofde hij.

Van Rietschoten: “Eerder vroeg ik wat snel was. Toen schatte het college drie jaar in plaats van zes. Beide noem ik echt niet snel. En particuliere grondeigenaren kunnen kennelijk in maanden doen waar de gemeente jaren voor nodig heeft, wegens de procedure.”

4 REACTIES

 1. Heel leuk die Tiny houses, maar je lost hier toch niets structureels mee op, hoogstens voor ouderen die vlakbij hun kinderen willen wonen. ( als zij er plaats voor hebben en dan denk ik meer aan het buitengebied.)
  Wanneer komt AVA nu eens met een echt plan voor bijvoorbeeld meer ouderenhuisvesting en soc woningbouw, waarmee je echt iets aan de tekorten doet. En ja dat houdt keuzes in! Minder stadsvilla’s en eisen stellen aan projectontwikkelaars, maar dan blijft het oorverdovend stil bij AVA. Ze kunnen tenminste op dit vlak nog samenwerken met andere partijen.
  Als ik het fout heb, kom er maar in!

  • Zo inmiddels zijn we dik een jaar verder en de Tiny houses zijn er nog steeds niet, maar ook geen soc woningbouw of goedkope starterswoningen. Integendeel het percentage woningen in deze sector daalt, terwijl de verantwoordelijke wethouder Floor Gordon (D66) haar handen in onschuld wast op de nationale TV. Zij zegt dat dit allemaal aan de markt ligt en de stroperige regelgeving op dit punt.

 2. Herbert Raat (VVD) houdt een slag om de arm of hij de volgende wethouder voor wonen werd.
  Zucht.. Kan hij dan echt niet anders? Er moet een maximum worden gesteld aan het aantal jaren dat iemand wethouder kan zijn. Maximaal acht. Rutte zijn we nu eindelijk kwijt. Nu Raat nog.

 3. Geen kwaad woord over de beste man. Wie in staat is een plan voor een gratis tunnel te laten veranderen in een open verkeersriool dat de plaatselijke belastingbetaler tientallen miljoenen euro’s kost, moet worden voorgedragen als erelid van de VVD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.