Tot en met woensdag 27 juli ligt het ontwerpbestemmingsplan voor de megabioscoop met zeven zalen van Pathé in het Stadshart ter inzage. In deze deze zes weken kunnen inwoners de plannen in te zien. Het plan, waarmee ook de gemeenteraad dus akkoord moet gaan, is nodig om de bioscoop te kunnen realiseren. Donderdag 23 juni (19.00 tot 21.00 uur) is er een informatiemeeting bij Inzicht (boven de bieb).

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn digitaal in te zien via de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website. Ook kan een afspraak worden gemaakt om de papieren documenten door te nemen op het raadhuis en liggen de stukken bij belevingscentrum Amstelveen InZicht (gevestigd aan het Stadsplein 103, boven de bibliotheek).

Informatiemeeting

Het centrum is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en de eerste zaterdag van de maand van 12:00 tot 17:00 uur. Op amstelveen.nl/zienswijze is informatie te vinden hoe een zienswijze (ander woord voor bezwaar) ingediend kan worden.

De gemeente organiseert de informatiebijeenkomst voor inwoners en ondernemers op donderdag 23 juni in het zogeheten belevingscentrum Amstelveen InZicht. Daar zijn medewerkers van de gemeente en vertegenwoordigers namens Pathé aanwezig.

Vervolg

Na de terinzagelegging gaat de gemeente aan de slag met de binnengekomen zienswijzen.  Alle indieners daarvan ontvangen bericht wat ermee gebeurd. De gemeente streeft ernaar om het ontwerpbestemmingsplan in november aan te bieden aan de gemeenteraad ter besluitvorming.

De plannen in het kort

De bioscoop komt achter Schouwburg Amstelveen en P60 en krijgt haar entree aan het Stadsplein ter hoogte van de huidige hoofdingang van Platform C. Voor een goede inpassing van de bioscoop in het pand bestaat de wens om de gehele gevel van de cultuurstrip aan te passen. Hierbij komt de gevel naar voren waardoor deze direct aan het Stadsplein grenst. De nu nog tussenliggende Thomas Cookstraat vervalt en de ingang van de Schouwburg garage verschuift naar de Meander. De bouw start naar verwachting in 2025.

5 REACTIES

  1. Pathé stelt zijn plannen een jaar uit. Dat is verstandig en heel fijn, want het had nóg een groot leeg gebouw in het centrum van Amstelveen betekend.

    De vele tijd die de wethouder van Hobby & Lobby hieraan heeft besteed, is even nutteloos geweest als bij zijn andere pretprojecten.

  2. Ik let op, observeer, lees veel kranten en denk na. Bovendien ga ik regelmatig naar de bioscoop, in Amstelveen, Pathé Arena, Amsterdam en in andere steden. Dat is voldoende inzicht en ervaring om een mening op te baseren, lijkt me.

    • Gezien uw leeftijd en uw belangstelling, lijkt u me het type niet die van blockbusters houdt en zich in het weekend in het uitgaanspubliek mengt.

  3. Ik woon temidden van het uitgaanspubliek en hoor dat tot 3 uur ‘s nachts. Bovendien weet je niet alleen wat je zelf ervaart. Bovendien heb jij last van vooroordeel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.