Culinair Centrum ‘Spoon’, in de Johanneskapel, gaat aan het einde van de maand dicht. Het in de lokale pers aangekondigde concert op zondag 11 oktober (16.00 uur) zou eerst niet doorgaan, maar het grote aantal aanmeldingen heeft dat besluit veranderd. Volgens Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), dat ook haar leden uitnodigde erheen te komen, wordt dat het laatste door Spoon georganiseerde concert.

Onderneemster Ingeborg Merkx van Spoon wijt de sluiting van het bedrijf aan “corona ellende’. De Johanneskapel aan de Amsterdamseweg 311 was voorheen de kerk van de Evangelisch Lutherse Gemeente. Foto: Amstelveenweb.com.

Slachtoffer

‘Spoon’ voelt zich als horecabedrijf het slachtoffer van de coronacrisis. Noch het landelijke noch het gemeentelijke steunpakket in verband daarmee kon de onderneming blijkbaar redden. Op 11 oktober een concert worden gegeven door bassist James Oesi en pianiste Andrea Vasi. Op het programma stonden werken van F. Schubert en C. Debussy, J.S. Bach en V. Monti. Na het concert kon men met de musici napraten en tafelen.

Solo

De bassist werd in Londen geboren en kwam via Zuid-Afrika in 2009 naar Nederland, waar hij bekend staat als een van de weinigen die de bas als solo-instrument hanteert. Hij speelt ook vaak in ensembles en is een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument.

Zijn concertpartner Andrea Vasie werd geboren in Voorburg in een Roemeens-Nederlands gezin en speelt sinds haar zesde jaar piano. Vier jaar later kwam zij op de ‘School voor Jong Talent’ van het Kon. Conservatorium Den Haag en toen zij veertien was, won zij de eerste prijs, alsmede de publieks- en persprijs, op het Prinses Christina Concours, als gevolg waarvan zij optrad in de Carnegie Hall te New York.

Andrea bespeelt de Bösendorfer-vleugel die de Kapel in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.