Het kon vorige week woensdag niet op. AMmatch, het regionale re-integratiebedrijf, blijkt twee maanden geleden een ‘klant’ van de gemeente Amstelveen als voetbaltrainer in Uithoorn te hebben geplaatst. Kennelijk was dat zo bijzonder dat daarvoor een grote club uitrukte naar de voetbalvereniging Legmeervogels in Uithoorn.

“Door onze bemiddeling”, meldt het bedrijf op sociale media. Om die oplossing voor een probleem op de arbeidsmarkt te zien. Wilde wethouder Marijn van Ballegooijen wel even naar Uithoorn reizen. Net als GroenLinks-raadslid Stieneke Kruijer.

Basisbaan

In totaal waren er acht mensen naar Uithoorn gekomen, blijkbaar omdat het AMMatch gelukt was een basisbaan te regelen voor iemand. Met de Basisbaan biedt de gemeente werk voor mensen voor wie een betaalde baan niet haalbaar is. Die baan wordt dus door de gemeente betaald.

De trainer was dan ook een krant van de gemeentelijke sociale dienst. “Dit project is een mooi initiatief van de gemeente Amstelveen met als doel om voor langdurige uitkeringsgerechtigden een baan te creëren die aansluit bij hun interesses en wensen”, zegt AMMatch. “We zijn samen met onder andere de klant, de voorzitter van Legmeervogels en de wethouder van de gemeente Amstelveen in gesprek gegaan over de positieve ervaringen van dit project tot nu toe.” Meer weten over de mogelijkheden via AM Match? Neem contact op met Tom Verwer | verwer@ammatch.nl of 06-43212504.

Op de foto: Stieneke Kruijer, wethouder Marijn van Ballegooijen, Mahmoud (werknemer), Tom Verwer (matcher AM match), Frank den Butter (voorzitter Legmeervogels), Rose Fink (klantmanager), Eelco Tolsma (afdelingshoofd werk&inkomen) en Shirley van Leeuwen (beleidsadviseur werk&inkomen)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.