Op vrijdag 24 juni vindt op Keizer Karel College in Amstelveen het Multiplier Event van Gaia YES! plaats. Tijdens dit evenement komen scholieren uit het hele land bijeen om te strijden om de Gouden Vonk, dé prijs voor de beste inspiratie voor duurzaam jeugdeducatie in 2022.

Docent Henk Petter van het Keizer Karel College (KKC) schreef samen met zijn partners via Gaia Education uit Nederland maar ook Estland, Spanje en Schotland de ‘Duurzame wereld verhalen-estafette’ uit. De wedstrijd is onderdeel van het integraal duurzaamheidscurriculum dat zij ontwikkelden voor jongeren tussen de 14 – 19 jaar, medegefinancierd door Erasmus Plus.

Verhaal

Scholieren werden uitgedaagd een verhaal te creëren over duurzame ontwikkelingen in de praktijk. Naast de een traditioneel verhaal konden deelnemers ook een TikTok filmpje, blog met foto of vrij kunstwerk inleveren.

Een groot aantal leerlingen uit het hele land deden mee. Henk Petter: “We hebben de meest uiteenlopende verhalen binnengekregen.”

De beste 10 inzenders zullen hun werk presenteren tijdens het Multiplier Event van Gaia YES! Een publieksjury kiest samen met de experts de drie beste inzendingen. Zij ontvangen een mooie prijs en de nummer 1 ontvangt daarnaast de Gouden Vonk, een waardering voor de beste inspiratie voor duurzaam jeugdeducatie in 2022.

Vernieuwd gebouw

Het Keizer Karel College verwelkomt de deelnemers in haar onlangs vernieuwde schoolgebouw. Een bijzonder passende locatie, gezien het nieuwe gebouw een duurzaam gebouw is. Er wordt niet langer gebruik gemaakt van gas en op het dak liggen zonnepanelen.

Rector Nan Botting van het KKC: “Wij zijn trots op onze collega Henk Petter, en het werk dat hij verzet heeft voor onderwijs over duurzaamheid. Het is mooi dat wij ons nieuwe pand op deze manier kunnen inzetten. Wij kijken uit naar een inspirerende middag!”

Programma 

12.00-12.30 Doorlopende tentoonstelling en informatiemarkt. Jongeren kunnen de hele dag door samen aan een kunstwerk werken.

12.30-13.15 Parallelle workshops voor jong en oud – Ronde I Praatstok Bas Visser laat je kennismaken met de gesprekstechniek talking stick.

13.30-14.15  Parallelle workshops voor jong en oud – Ronde I14.15-14.30 Uitreiking Gouden Vonk 14.45-15.15 Plenaire uitleg over het project Gaia Yes! 15.30-16.30 Parallelle workshops voor genodigden 16.30-17.00 Afronding en borrel

Het event is open voor iedereen met interesse in dit nieuwe integraal duurzaamheidscurriculum voor middelbare scholen. Aanmelden kan via de volgende link: Multiplier Event van Gaia Yes! (google.com).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.