Van vijf uur af waren enkele kerken in de stad woensdag oranje verlicht. Ook prijkten op diverse gebouwen, zoals wijkcentra,  oranje vlaggen. Allemaal ter ondersteuning van de wereldwijde campagne Orange the World om geweld tegen vrouwen on der de aandacht te brengen. Bij de Urbanuskerk in Bovenkerk kwam raadslid Stieneke Kruijer (links) van GroenLinks langs.

Zij was aanwezig toen  drie leden van de soroptimistenvereniging (een vrouwenbeweging) van Amsterdam Zuid-Amstelveen het startsein voor de campagne gaven. Volgens komt door de coronacrisis geweld tegen vrouwen vaker voor, omdat veel mensen gedwongen zijn veel thuis blijven en geen mogelijkheid hebben om buitenshuis de zinnen te verzetten.

Markt

De campagne duurt tot 10 december. Vrijdag staan de soroptimisten, die de campagne ontwikkelden, op de markt met informatie en verkopen ze chocolade waarvan de baten gebruikt worden voor  de campagne. Via orangetheworld.nl kan een petitie ondertekend worden om de regering op te roepen vrouwen die slachtoffer worden van geweld dat op een laagdrempelige manier te laten melden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.