Er komt veertien dagen lang een bus van de GGD voor coronatesten aan de Sportlaan. Die staat van maandag 1 tot en met zondag 14 maart 2021 op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal. Inwoners met lichte klachten kunnen er van 9.00 en 16.00 uur zonder afspraak gratis en dichtbij huis laten testen.

“Een laagdrempelige manier om een coronatest te laten doen”, noemt burgemeester Tjapko Poppens het.  “Testen is, naast het naleven van de coronamaatregelen, een effectieve manier om verspreiding van het virus tegen te gaan.”

Touringcar

De mobiele testlocatie is een omgebouwde touringcar. De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, waarna de PCR test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten de bus – met mondkapje op –  totdat zij aan de beurt zijn.  Gastheren- en vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. Bezoekers wordt dringend verzocht de testuitslag thuis af te wachten. De testuitslag is meestal binnen 48 uur bekend, net als bij de reguliere testlocaties.

1 REACTIE

  1. Die openingstijden kunnen die niet wat verruimd worden voor mensen die werken in het onderwijs en zorg bijvoorbeeld. Zal toch weer wat quarantaine-dagen kunnen schelen in organisaties die toch al onder druk staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.