In de weken van 10 en 17 december houdt het Keizer Karel College een inzamelingsactie voor de Voedselbank Amstelveen. De school doet mee met een initiatief van het Baarnsch Lyceum die alle UNESCO-scholen heeft opgeroepen mee te doen aan een landelijke actie voor de voedselbank.

De tweede en derde klassen maken versierde pakketten met luxe producten als bonbons, blikjes zalm etc. De bovenbouwklassen zamelen lang houdbare producten in. De actie wordt georganiseerd door de UNESCO-leerlingencommissie.

Rode Kruis

Daarnaast heeft de jongerencommissie een verkoopactie op touw gezet waarbij leerlingen voor een vriend of geliefde een persoonlijke candy cane kunnen bestellen. De opbrengst hiervan gaat naar het Rode Kruis.

Ook organiseert de commissie een kaartenactie voor het Nationale Ouderenfonds. “Samen zorgen we er voor dat zoveel mogelijk ouderen een lichtpuntje ontvangen in de vorm van een kerstkaart”, zegt de school.

1 REACTIE

  1. Dit soort acties worden meestal rondom de Kerst georganiseerd.
    Waarom kan dit niet door het hele jaar door gedaan worden ? En dan ook breder! In het kader van het gehele scala van vrijwilligerswerk, zeker bij de bovenbouw! Opdat een vak als maatschappijleer niet alleen theorie en discussie is, maar dat het ook gewoon soms handen uit de mouwen steken is . Van bijvoorbeeld een kind assisteren bij zijn huiswerk , kinderen trainen of scheidsrechteren bij een sport, assisteren bij een bejaardenbingo tot een tuintje onkruid vrij maken bij een oudere of in een grote groep een dag helpen bij Beth Haïm enz. Zat maatschappelijke klusjes waar veel behoefte aan is. Dan komen de jongeren ook eens uit hun eigen beleveniswereldje. Dat kan beslist geen kwaad en het staat ook goed op hun CV!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.