Landelijk is klonk er al applaus voor de zorg en de regering voegde daar een bonus aan toe, maar er komt nu ook een lokale actie om dat te onderstrepen. B&W roepen op tot het zenden van een nieuwjaarswens. Met de actie ‘Wensbomen voor De Zorg’ steken Amstelveners met elkaar de zorgmedewerkers een hart onder de riem, is de redenering van de gemeente.

De nieuwjaarswensen kunnen worden opgehangen in 11 kerstbomen bij de Amstelveense winkelcentra. Inwoners krijgen volgens de gemeente zo de gelegenheid hun dank te betuigen. Daarnaast kleden de verlichte kerstbomen de stad in coronatijd extra warm en stijlvol aan in een gezamenlijke actie met het lokale bedrijfsleven en de winkelcentra.

Symbool

Volgens wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) staat de actie symbool voor dankbaarheid aan iedereen die zich dit jaar voor de zorg heeft ingezet als werkende, vrijwilliger of mantelzorger.

Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) zegt dat de coronapandemie een  tweedeling in de detailhandel veroorzaakte. “Supermarkten, bouwmarkten en elektronicazaken hebben een goed jaar, maar bijvoorbeeld kledingwinkels en schoenenzaken zijn in zwaar weer beland. Wij helpen onze Amstelveense winkeliers graag hun omzet te vergroten door winkelgebieden in deze ‘donkere dagen’ aantrekkelijker te maken met een verlichte boom met daarin de nieuwjaarswenskaarten voor de Zorg.”

De  verlichte kerstbomen komen van 9 december af op Stadsplein, Dorpsplein, Rembrandtweg Noord, Amsterdamseweg Zuid, Kostverlorenhof, Bankrashof, Groenhof, Waardhuizen, Middenhoven, Van der Hooplaan en Winkelcentrum Westwijk.

Kaarten inleveren

De nieuwjaarswenskaarten worden begin december bij alle Amstelveners thuis bezorgd. Wie geen kaart heeft ontvangen, kan die ook halen bij lokale

winkeliers. Het is de bedoeling dat men een nieuwjaarswens aan De Zorg op de speciale briefkaart schrijft en in het dichtst bij zijnde winkelcentrum in een bus onder de boom doet. De gemeente hangt die dan waterdicht en windbestendig in de boom. Het College van Burgemeesters en Wethouders biedt in het nieuwe jaar de nieuwjaarswenskaarten aan bij een aantal zorginstellingen in Amstelveen. De mooiste nieuwjaarswensen worden gedeeld op

www.beleefamstelveen.nl en het college plaatst die ook in haar pagina’s in het Amstelveens Nieuwsblad. Meer informatie over de actie en de locaties van de bomen op: www.beleefamstelveen.nl/wensbomenvoordezorg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.