Tijdens de pinksterdagen zijn een boottocht en een tochtje met een Bosmobiel in het Amsterdamse Bos maar een deel van de activiteiten. De Boswinkel is beide pinksterdagen open van 10.00 tot 17.00 uur.

Op zaterdagmiddag 4 juni om 14.00 uur kan men een boottocht maken met de boswachter en bekijken hoe het bos eruit ziet vanaf het water. De Fluistervink is een open boot. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Tarieven zijn € 10 per persoon en € 6 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Bosmobiel

Start van de rondvaart is bij de Amsterdamse Manege. Voor alle informatie en tickets zie De Boskalender op www.amsterdamsebos.nl.

Op eerste en tweede pinksterdag kunnen bezoekers van 11.00 tot 15.30 uur een ritje van een half uur maken met de Bosmobiel. Kosten: € 5 en de hele opbrengst gaat naar de Rotary voor onderhoud van de bosmobielen. Tickets zijn te verkrijgen bij de balie in De Boswinkel.

Oerkinderen van 6 tot en met 14 jaar worden gevraagd bij het Oervolk op zondag 5 juni, tussen 13.00 en 16.00 uur. Zij worden één met de natuur in de oertijd, zegt het Amsterdamse Bos. Onder neer door een eigen vuurtje, pijl en boog, speer en voedsel te maken. En alles te leren over eetbare planten, spelletjes met takken, dennenappels en steentjes doen en samen het Stoervolk te vormen. Doorlopend programma tussen 13.00 en 16.00 uur. Men wordt wel geacht een ticket aan te schaffen. O.l.v. Natuur is een Feest. Kosten: € 9,50 per kind. Begeleiders gratis. Start in de Boswinkel. Voor alle informatie en tickets zie De Boskalender op www.amsterdamsebos.nl.

Speurtocht

Men kan trouwens altijd op pad met kinderen via de Soekky speurtochten voor jong en oud. Download de Soekky Stories App. Voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar is er de lentespeurtocht (tot 15.00 uur af te halen, kosten € 6). Alles op eigen initiatief en start en informatie in De Boswinkel. De Soekky speurtocht voor oudere kinderen start bij De Duizendmeterweg.

De Boswinkel, Bosbaanweg 5, (020) 2517840. Openingstijden: woensdag t/m zondag: 10.00 – 17.00 uur.

Www.amsterdamsebos.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.